Drapelele americane, în bernă 30 de zile la Casa Albă, după moartea lui George Bush! Klaus Iohannis, îndurerat

George Bush, fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, a murit pe 1 decembrie 2018, la vârsta de 94 de ani! După moartea celui de-al 41-lea preşedinte al SUA, drapelele americane vor sta în bernă timp de 30 de zile la Casa Albă şi la Ambasadele SUA, în semn de omagiu şi doliu.

„Preşedintele Bush a condus o mare viaţă americană, una care a combinat şi a personificat două dintre cele mai mari virtuţi ale Naţiunii noastre: un spirit antreprenorial şi un angajament faţă de serviciul public”, a spus actualul preşedinte al Americii, Donald Trump.

Drapelele americane, în bernă 30 de zile la Casa Albă, după moartea lui George Bush

Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin care şi-a exprimat regretele cu privire la dispariţia lui George W Bush: „Am aflat cu profundă tristeţe despre trecerea în nefiinţă a celui de-al 41-lea Preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Onorabilul George H. W. Bush. În aceste momente grele, adresez condoleanţe dumneavoastră, familiei îndurerate şi întregii naţiuni americane, care a pierdut un mare lider şi un adevărat om de stat. Preşedintele George H. W. Bush a lăsat o moştenire politică deosebit de valoroasă, inclusiv pentru Europa de Est şi România, influenţând în mod capital destinele ţărilor care făceau parte din blocul sovietic.”

George W Bush, preşedintele cu numărul 41 al SUA

„Prin viziunea sa curajoasă şi angajamentul său politic a contribuit decisiv la încetarea Războiului Rece şi a determinat transformări democratice radicale în Europa de Est. Datorită eforturilor sale neobosite, România, alături de celelalte state din blocul sovietic, şi-a regăsit libertatea şi şi-a început drumul pe calea integrării europene şi euro-atlantice, revenind în familia de valori căreia îi aparţinea în mod natural”, a fost reacţia preşedintelui României, Klaus Iohannis.

George Bush a avut un singur mandat la Casa Albă, între 1989 și 1993. Soţia sa, Barbara Bush, a murit şi ea în acest an, pe 22 aprilie. A fost tatăl lui George W Bush, fostul preşedinte republican al SUA, în perioada 2001 – 2009.