Mandatul de procuror șef adjunct al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică al lui Cristian Lazăr s-a încheiat. Acum, dosarul în care a fost reclamată Carmen Iohannis urmează să fie repartizat unui alt procuror.
După ce Cristian Lazăr va reveni la Timișoara, dosaru pe care îl avea în instrumentare umează să fie repartizat de șeful de secției unui alt magistrat. Prima Doamnă a fost citată de două ori în acest dosar, însă nu s-a prezentat la audieri.
Soția lui Klaus Iohannis nu a mers la audieri din cauza unei deplasări externe, la prima citare, iar la cea de-a doua, a invocat probleme de sănătate. De asemenea, dosarul în care a fost citată, a fost deschis ca urmare a unei plângeri formulate pe numele soților Iohannis și al unui notar este instrumentat de Parchetul General.
Bucșă Radu Gabriel, notarul reclamat, a fost audiat, fiind ridicate și documentele de la cabinetul său notarial. Sesizarea penală depusă la DNA împotriva soților Klaus și Carmen Iohannis la începutul lunii mai, a fost depusă de redacția lumeajustiției.ro.
În sesizare a fost vizat și un notar, iar faptele pentru care cei doi din fruntea țării au fost acuzați sunt abuz în serviciu, fals, spălare de bani și grup infracțional organizat, privind obținerea nelegală a sumei de 320.000 euro.
Plângerea era focusată pe două imobile din centrul Sibiului, în posesia cărora soții Klaus și Carmen Iohannis ar fi intrat din anul 1999. Autorii precizează că, de pe urma închirierii unuia dintre acestea, ar fi încasat 320.000 de euro.
”În ultimii 14 ani, soţii Iohannis şi Ioan Bastea au câştigat câte 320.000 euro (640.000 euro în total) din închirierea acestui spaţiu comercial, potrivit contractelor de închiriere.
Astfel, trei din cele şase „case”, câte sunt consemnate, în total, în declaraţia de avere a numitului Klaus Werner Iohannis, au fost cumparate cu banii proveniţi din închirierea acestui spatiu comercial, patru din cele şase „case” ale preşedintelui României – cele trei menţionate mai sus şi spatiul comercial de sine stătător – au o origine juridică considerată de instanţe ilegală”, se arată în plângere.