Doi jurnaliști din Spania, răpuși de coronavirus. Unul dintre ei se programase pentru a face testul COVID-19

Lumea presei este în doliu, după ce doi reputați jurnaliști au fost răpuși de coronavirus, în Spania. Unul dintre cei doi ziariști urma să-și facă testul pentru coronavirus, însă nu a mai apucat. A murit singur în propria sa casă.

Doi jurnaliști din Spania, răpuși de coronavirus

Jose Maria Candela a murit de coronavirus chiar înainte să împlinească vârsta de 60 de ani. El a fost găsit mort în propria sa locuință. Totul a durat o săptămână, după cum a anunțat fratele său. Jurnalistul a început să se simtă rău în urmă cu o săptămână.

Se simțea foarte obosit, dar nu făcea deloc temperatură, dar respira destul de greu. Aceste simptome l-au pus pe gânduri și l-au făcut să se programeze pentru un test de coronavirus, însă nu a mai apucat să-l facă.

”Nu avea febră, însă se simțea obosit”

”A fost un prieten foarte bun. Nu a asistat la meciul dintre Liverpool și Atletico Madrid, pe Anfield, în cadrul Ligii Campionilor. Nu se simțea bine de o săptămână, dar programarea pentru coronavirus a fost făcută pentru astăzi (20 martie).

Ultimul care a vorbit cu el a fost fratele său. Nu avea febră, însă se simțea obosit și respira cu greutate. Fratele său i-a spus să se odihnească puțin, dar el nu s-a mai trezit niciodată”, a spus Juan Antonio Prieto, potrivit APIS.

Celălalt jurnalist decedat este tot un nume cu greutate în presa din Spania. Tomas Diaz-Valdes a fost si el directorul general al unui important trust de presa dar si reporter timp de 30 de ani. Valdes a murit la varsta de 78 de ani tot din cauza virusului.

”A fost un om elegant, cu o mustață mare. Reprezenta jurnalismul de modă veche. Era mult mai calm, dar competent și pasionat cu adevărat. La revedere, Tomas! Ne vei lipsi”, a spus un coleg, de la Gpone.com.