Dan Barna a acceptat provocarea de a răspunde întrebărilor jurnalistului Ion Cristoiu, în cadrul emisiunii pe care acesta o realizează săptămânal pentru publicația gândul.info și Mediafax.
Ion Cristoiu și Monica Mihai l-au întrebat pe Barna despre cel mai recent scandal din USR, cel al excluderii Olimpiei Ardelean după ce aceasta a acuzat că s-au fraudat semnăturile pentru inițiativa „Fără penali”.
„Imaginea e că USR se destramă într-o oarecare zonă a presei”, a început Cristoiu să îl provoace pe liderul formațiunii, cel care s-a clasat pe locul al treilea la alegerile prezidențiale din acest an.
Barna a ținut să precizeze că nu există nicio implozie în USR și că decizii de excludere ale unor membri de partide au tot fost în toate formațiunile politice, doar că nicăieri nu s-a vehiculat implozia așa cum se face atunci când vine vorba de USR.
„Este o decizie disciplinară a Biroului Naţional. USR deţine proceduri interne de reacţie la toate tipurile de decizii”, a comentat scurt și sec Dan Barna cazul Olimpiei Ardelean.
Barna a precizat că la alegerile din 2020, USR și PLUS vor avea candidați comuni, așa cum s-au angajat când au format alianța.
„Alianţa USR-PLUS va avea condidaţi comuni. În ceea ce priveşte relaţia cu PNL, depinde dacă ajungem la primari aleşi în două tururi sau nu. Dacă va fi primar într-un singur tur, pentru Capitală va trebui să stăm toţi la masă şi să facem tot ce putem pentru a câştiga”, a spus Barna.
Totodată, făcând o radiografie a alegerilor prezidențiale, liderul USR a explicat de ce nu l-a atacat mai mult pe Klaus Iohannis în campania electorală, susținând că este ferm convins că președintele ar fi acceptat o confruntare electorală cu el.
„În momentul în care s-a declanşat moţiunea de cenzură, criza politică, şansa mea să îl atac pe Iohannis dispăruse, deoarece se încerca îndepărtarea PSD, iar preşedintele se poziţionase anti-PSD”, este explicația dată acum de Barna.