Dacia recheamă 13.300 de mașini în service! Care sunt autoturismele cu probleme

Dacia recheamă în service peste 13.300 de autoturisme vândute în România. Este vorba despre mașinile Logan, Dokker și Lodgy. Conform unei notificări a producătorilor, autovehiculele ar putea avea o defecțiune la airbag-ul din dreptul conucătorului auto, care ar putea funcționa necorespunzător în situații în care este necesară declanșarea acestuia. Astfel, conform documentului trimis Autorității pentru Protecția Consumatorului, airbag-u va fi înlocuit. Reparațiile ar putea dura aproximativ 50 de minute.

De menționat este că producătorul nu a precizat nici motorizarea, nici anii de fabricație pentru mașinile rechemate în service. ”DACIA acordă o deosebită atenție calității de fabricație a produselor sale și, urmărind permanent evoluția autovehiculelor fabricate, a identificat faptul că în situații excepționale în care este necesară declanșarea airbag-ului șofer, există riscul ca acesta să funcționeze în mod necorespunzător.

Dacia recheamă în service 13.300 de mașini

Vă invităm așadar să contactați în cel mai scurt timp un reparator din Rețeaua autorizată DACIA de pe teritoriul României, pentru stabilirea unei programări în vederea înlocuirii auirbag-ului șofer.

Conform unei notificări a producătorilor, autovehiculele ar putea avea o defecțiune la airbag-ul șoferului

Ne permităm să insistăm asupra importanței acestei operațiuni și, întrucât dorim să evităm orice neplăceere în utilizarea autovehiculului dumneavoastră, derulăm în prezent această acțiune de chemare în unitățile de service DACIA.

Este vorba despre mașinile Logan, Dokker și Lodgy

În cazul în care autovehiculul cu numărul de identificare menționat mai sus nu se mai află în posesia dumneavoastră, vă rugăm să transmiteți această scrisoare actualului proprietar sau să o returnați la adresa de pe plic. Vă mulțumim anticipat și vă asigurăm de cele mai bune intenții îm desfășurarea acestei operațiuni”, se arată în documentul oficial.

Cum aflați dacă aveți o mașină cu probleme?

Constructorul auto vă trimite notificări tuturor proprietarilor celor 13.300 de autoturisme afectate. Aceștia vor fi invitați să contacteze un service ce aparține rețelei Dacia pentru stabilirea unei programări pentru înlocuirea airbag-ului. Modelul notificării pe care o va trimite Dacia către clienții săi afectați este disponibil pe site-ul oficial al ANPC.

Taguri: serviceDacia