Cutremur cu magnitudine de 5,1 grade pe scara Richter în Turcia. Seismul s-a produs la 10 kilometri față de Ezne/Provincia Canakkale. Mișcarea plăcii tectonice s-a produs la ora 20:23.
În data de 20 februarie s-a mai produs un cutremur, la 141 kilometri față de Bitung City, Sulawesi de Nord, Indonezia.
Acesta a avut o magnitudine de 5,6. De asemenea, în data de 15 februarie, s-a produs un seism cu magnitudine de 3,7 grade pe scara Richter, la 3 kilometri față de Bluffdale, Utah, Statele Unite ale Americii.
Totodată, și România a fost cutremurată zilele trecute. Insitutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat, în data de 19 februarie, un cutremur de 3,4 grade pe scara Richter, în Marea Neagră.
Seismul s-a produs la ora 12:43, la o adâncime de 50 de kilometri. Cutremurul precedent din România, ce a fost în data de 18 februarie, a avut o magnitudine de 3,8 grade pe Richter, în județul Buzău.
Specialiștii de la Institutul pentru Fizica Pământului au făcut recent o simulare a modului în care s-ar propaga unda seismică, în ce zone ar putea exista victime și unde se vor prăbuși cele mai multe clădiri, în cazul unei mișcări a plăcii tectonice de o intensitate mare. „În cazul unui cutremur, noi avem rol de informare privind parametrii cutremurului în timp real.
Practic, putem anunţa autorităţile cu 25 de secunde înainte de a veni unda puternică în Bucureşti, după aceea se primesc parametrii cutremurului, cum a fost şi cel din scenariu, de 7,5 grade la adâncimea de 140 de kilometri. Noi putem estima care a fost distribuţia intensităţior în teritoriu, faţă de zona epicentrală, astfel încât, în funcţie de intensitate, putem estima pagubele la clădirile civile”, este anunțul Institutului pentru Fizica Pământului.