Cutremur de 3,2 grade pe scara Richter în zona Vrancea. Seismul, produs aproape de Covasna și Onești

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs în zona Vrancea azi dimineață, informează Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur de 3,2 grade azi dimineață

Seismul nu a provocat pagube și nu a fost resimțit nici măcar de vrânceni, dată fiind adâncimea considerabilă. căci acesta s-a produs la o profunzime de 99 de kilometri.

Cutremurul a avut loc la ora 04:58, ora României, în județul Vrancea, în cea mai activă zonă din punct de vedere seismic.

Mărmureanu, despre marele cutremur

Pământul s-a mișcat în apropiere de Nehoiu, Covasna, Slănic Moldova, Odobești și Onești.

Cel mai mare cutremur din ultimii zece ani s-a produs pe 28 octombrie 2018 și a avut o intensitate de 5,8 grade pe Richter.

„Discutăm de cutremur mare din 2040. Ce rost mai au aceste nimicuri? Am observat că există cutremure la 37 – 38 de ani, altele sunt la 65, altele la 100 de ani”, a spus recent seismologul Gheorghe Mărmureanu.

„Ciclul nou care a început în 1940, a fost acum 37, ar trebui să fie ori 64, că 38 a trecut, 64, 65. Viitorul mare cutremur va prinde sudul Moldovei, partea de răsărit a Munteniei, Dobrogea ceva către Kiev”, a completat fizicianul.

„Bineînțeles. Se pot produce cutremure de 10 grade, de altfel au existat în istorie astfel de seisme. Puțină lume știe că scara de intensitate a cutremurelor a fost stabilită după numărul de morți și de răniți”, a spus acum ceva timp specialistul.

„Acesta este criteriul. S-a observat că la un cutremur mai mare, să zicem de 7-8 grade, există mai multe victime, și tot așa”, a mai spus Mărmureanu.