Noul curs valutar va fi afișat de BNR azi, 6 noiembrie 2019, în jurul orei 13:00. FANATIK îți prezintă cotațiile principalelor monede ale lumii în raport cu leul. Află din rândurile de mai jos la ce valoare ajung francul elvețian, dolarul american, moneda euro sau dolarul canadian astăzi, la mijloc de săptămână bancară. Descoperă și ce preț are gramul de aur.
UPDATE, 13:00 Euro este cotat astăzi cu 4,7626 lei, dolarul american cu 4,2949 lei, lira sterlină cu 5,5344 lei, dolarul canadian cu 3,2633 lei, iar francul elvețian atinge 4,3255 lei. Gramul de aur are astăzi 205,3117 lei.
Moneda unică europeană a înregistrat ieri 4,7540 lei, într-o ușoară scădere față de cotația zilei de luni, 4 noiembrie, când avea 4,7550 lei. Valoarea monedei unice europene este influențată de o serie de factori printre care enumerăm inflația de export și principalele tranzacții între bănci.
Dolarul american a înregistrat ieri 4,2742 lei, în creștere față de cotația de la începutul săptămânii, cu 0,0142 bani. Dolarul american este influențat pe piețele de schimb valutar de o serie de factori precum deciziile luate de principalele corporații listate la bursă, tranzacțiile interbancare semnificative și rata inflației.
Lira sterlină a avut ieri 5,5154 lei, în creștere față de valoarea afișată la începutul săptămânii bancare, când înregistra 5,5022 lei. Moneda britanică este influențată și ea în cursurile de schimb de aceeași factori enunțați mai mult, iar pe lângă inflația de export și tranzacțiile interbancare se adaugă și situația de criză politică din Marea Britanie.
Cursul valutar este actualizat în fiecare zi de către Banca Națională a României, de luni până vineri. Cursul de vineri se păstrează pentru zilele în care băncile nu lucrează, adică sâmbătă și duminică. În zilele de sărbătoare, în liberele legale de la stat se păstrează cursul afișat în cea mai apropiată zi lucrătoare.
Cursul valutar este extrem de important pentru cei care fac conversii monetare, dar mai ales pentru românii cu credite bancare. Majoritatea ratelor la bancă se calculează în euro și orice modificare poate crește sau micșora rata lunară.
„Creditarea crește în termeni nominali sub creșterea PIB. Cu alte cuvinte, cu greu putem să o adăugăm la suplimentul de cerere agregată care împinge inflația CORE2 ajustat (care elimină din calculul inflației IPC prețurile administrate, volatile, ale produselor din tutun și ale băuturilor alcoolice, n.r.), deci cea pe care o putem controla noi, în sus. (Creditarea, n.r.) Este un factor important în ceea ce privește cererea agregată, dar în condițiile în care crește sub creșterea PIB nominal, deci PIB real plus inflație, cu greu putem spune că este un factor inflaționist”, a declarat Mugur Isărescu, conform cursdeguvernare.ro.