Vopsirea ouălor pentru sărbătorile pascale este una dintre activitățile importante pentru masa de sărbători, dar înainte de a începe procesul în sine trebuie să ne asigurăm că avem tot ce ne trebuie. Dacă termenul de valabilitate al ouălor nu este de ajuns pentru a afla dacă aceste produse sunt proaspete, atunci poți apela la câteva trucuri.
Pentru a vedea dacă ouăle sunt proaspete și pot fi bune pentru a fi vopsite pentru masa de Paște putem apela cu încredere la câteva trucuri simple și ușoare. În situația în care termenul de valabilitate nu te mulțumește încearcă alte metode de a afla dacă produsele sunt bune de consumat.
Unul dintre trucurile folosite de gospodine este cel cu apă rece. Pentru a verifica dacă ouăle sunt încă în termen pune într-un pahar apă rece de la chiuvetă și apoi adaugă un ou înăuntru. Pot exista 3 situații, însă numai două dintre acestea arată prospețimea produsului:
Gospodinele mai cunosc și alte metode prin care pot afla dacă ouăle sunt comestibile și pot fi vopsite pentru masa de Paște. Așadar, un alt truc pe care îl puteți încerca este de a mișca oul ținându-l cât mai aproape de ureche.
Dacă agiți oul și nu se aude absolut nimic din interior atunci acesta este comestibil. În caz contrar, dacă se aude un zgomot ca și cum ai agita apa înseamnă că oul nu mai este bun și nu poate fi consumat.
Igiena joacă un rol foarte important când vine vorba de ouă, de aceea trebuie să ținem cont de câteva sfaturi utile care să ne ajute să consumăm numai produse proaspete. Iată câteva dintre îndemnurile pe care specialiștii în sănătate le recomandă în cazul acestor produse: