Luna Plină de pe 14 septembrie, produsă azi noapte, s-a văzut din toate colțurile planetei și a fost de-a dreptul spectaculoasă. Publicația britanică Daily Mail a postat în ediția electronică a ziarului mai multe fotografii din toată lumea cu Super Luna Plină care a avut loc azi noapte.
Luna Plină s-a văzut în toată lumea, iar singura condiție pentru o vizibilitate clară a fost ca cerul să fie senin. Oamenii din Shangai (China), Londra (Marea Britanie), Glasgow (Scoția) sau New York (Statele Unite ale Americii) au avut noroc pentru că vremea a fost favorabilă pentru vizualizarea acestui fenomen.
Următoarea Lună Plină în Pești va avea loc abia în anul 2049. Următoarea Lună Plină va avea loc, însă, luna viitoare, tot la data de 14, la ora 00:12. Ultima lună plină din acest an se va produce pe 12 decembrie la ora 07:12.
Acest fenomen se produce atunci când satelitul natural al Pământului este complet luminat de Soare. Practic, Luna este tot timpul Plină, însă din cauza mișcărilor de rotație ale planetei noastre, nu o vedem mereu întreagă pe cer, ci doar luminată parțială, de la primul pătrar până la ultimul pătrar.
Fenomenul de Lună Plină se produce atunci când Soarele se află în perfectă opoziție cu acest corp ceresc. Intervalul dintre fazele lunii de același fel (lună sinodică) este, în general, de 29,53 de zile. Conform calendarelor lunare, luna începe de la prima lună nouă, iar o lună care respectă acest tip de calendar durează 29 sau maximum 30 de zile.