Cum plătești online facturile la curent, gaze, cablu sau telefon

Timpul este inamicul numărul 1 al omului modern. Pe lângă problemele de la locul de muncă, în timpul liber este posibil să apară proiecte de rezolvat sau situații neprevăzute, la care se adaugă și timpul pe care trebuie să îl petreceți la cozi pentru plata facturilor la utilități. Tocmai de aceea tot mai mulți aleg să le plătească de acasă, folosind internetul. Iată cum plătești online facturile la curent, gaze, cablu sau telefon.

Este mai simplu decât te-ai fi gândit! Nu este nevoie să îți faci cont de utilizator pe vreun site pentru a plăti facturile online, ci doar să accesezi portalul platifacturi.com și să urmezi câțiva pași simpli. După ce ai intrat pe pagina de internet menționată, trebuie să alegi furnizorul în contul căruia vrei să virezi banii, să introduci datele care ți se solicită și pe care le găsești pe factură, apoi să confirmi datele introduse și să efectuezi plata din contul tău. Trebuie să știi că toate tranzacțiile pe care le efectuezi sunt securizate.

Plata facturilor online poate dura doar câteva minute

Este mult mai simplu să plătești online facturile la curent, gaze, cablu sau telefon

Serviciul de plată online a facturilor este disponibil 24/7 și poate fi accesat de pe orice laptop, PC, tabletă sau telefon mobil. Astfel poți economisi timp prețios pentru a putea rezolva alte probleme și eviți cozile de la ghișee și aglomerația din oraș. Mai trebuie să știi faptul că în cazul în care plătești online o factură care a depășit termenul de scadență, este nevoie să suni ulterior la furnizorul către care ai efectuat plata pentru a confirma tranzacția.

Se pot plăti facturi către furnizori de utilități precum RCS&RDS, Enel Muntenia, Engie, CEZ Vânzare, UPC, Orange, Vodafone, EON, APA NOVA, Congaz, iar comisionul de procesare este de 0,95%. Confirmarea plăților poate dura până la 5-6 zile lucrătoare. Mare atenție! Dacă doriți să plătiți facturile online, trebuie să aveți un card bancar emis în România.

De asemenea, furnizorii de utilități pun la dispoziție clienților modalități de plată a facturilor online pe site-urile companiilor, astfel că în doar câteva minute puteți scăpa de aceste griji. În majoritatea cazurilor nu este nevoie de înregistrare pe vreun site, ci doar de introducerea datelor de pe facturi, a informațiilor bancare și a numelui dumneavoastră.