Cozmin Gușă, consultant politic PSD, a făcut dezvăluirea deceniului, spunând că fostul șef de stat, Ion Iliescu, este un fost agent KGB. De asemenea, a mai specificat și că tot acesta are puternice rădăcini în propaganda sovietică. De asemenea, zilele acestea au mai ajuns în vizorul presei și notele sale din revista Femeia, din luna martie a anului 1968, unde discuta despre problemele tineretului.
”Aş începe cu o apreciere a iniţiativei revistei «Femeia» de a dedica un număr tinerelor fete. O asemenea dezbatere a problemelor specifice ale tinerelor fete mi se pare utilă şi necesară şi este un lucru pozitiv încercarea de a aborda o sferă mai largă de probleme, de a antrena în acestă discuţie forurile interesate, ca şi participarea activă a fetelor. Este, credem, un început care ar merita susţinut în continuare şi de revistă, şi de alte organe de presă.”
„Anul 2000 a fost un an unghiular. Trebuie să reamintesc că România la peste 10 ani după loviturade stat din ’89 era și doritoare de altceva, era și dezamăgită pentru că în anul 1996 se reușise o schimbare în politică prin președinția lui Emil Constantinescu. Lumea, dezamăgită, ar fi dorit să obțină altceva, să meargă pe un drum către NATO, către Uniunea Europeană. România era încă plină de agenți acoperiți ai KGB, niște agenți acoperiți cu Ion Iliescu în frunte. Aceștia au perpetuat și la umbra tranziției au făcut fel de fel de lucruri care să blocheze dezvoltarea României conform aspirațiilor cetățenilor.
Nici nu a fost greu, pentru că în România mereu s-a vorbit despre o revoluție care nici nu a fost, a fost o lovitură de stat. Nu știu dacă putea să fie mai rău, puteau să fie mai multe crime în ’89, dacă generalul Iulian Vlad nu ar fi refuzat să tragă în populație așa cum i-a cerut conducerea politică. Însă acei ani de tranziție au fost plini de minciună, de manipulare. Nu s-a discutat deloc în România că lovitura de stat a fost dată de Uniunea Sovietică, de KGB, în colaborare cu serviciile secrete maghiare și cu ceva sprijin din Serbia. A fost practic un moment în care România, în loc să se desprindă de dictatură, s-a dus către un program de tip post-comunist, dar cu niște conducători cu puternice rădăcini în școala sovietică de propagandă”, a mărsturisit Cozmin Gușă.