Coreea de Sud va verifica de coronavirus toți membrii unui cult religios, bănuit că ar fi contribuit la răspândirea bolii. 200.000 de oameni, testați

Coreea de Sud a raportat 169 de cazuri de coronavirus, numărul total al bolnavilor ajungând la 1.146. Autoritățile vor să înceapă verificarea a peste 200.000 de membri ai unul cult religios, afectat în mod deosebit de răspândirea COVID-19, transmite Reuters.

Peste 200.000 de oameni testați

Dintre cele 169 de cazuri noi, 134 au fost înregistrate la Daegu, unde se află o comunitate puternică a Bisericii Shincheonji a lui Isus, care se pare că a fost la originea răspândirii bolii în oraș, potrivit Centrului Coreean pentru Controlul Bolilor și Prevenție.

Circa 80% din cazurile de coronavirus din țară – inclusiv la un centru pentru persoanele cu handicap – au legătură cu biserica din Daegu. Unii membri ai cultului au vizitat și un spital în regiunea Cheongdo.

Cultul a fost de acord să furnizeze autorităților datele de contact ale tuturor membrilor săi, cu condiția ca informațiile să nu fie făcute publice.

Aseară am obținut de la conducerea bisericii o listă cu 212.000 de credincioși Shincheonji pe care o vom transmite guvernelor locale care vor verifica dacă credincioșii au probleme respiratorii sau febră și îi vor vizita acasă să-i testeze”, a declarat Kim Gang-lip, adjunct al ministrului Sănătății.

Prea apropiați la slujbă

Legătura cu biserica Shincheonji a fost făcută când primele persoane infectate din Daegu participaseră la o ceremonie religioasă. Potrivit regulilor acestui cult, participanții trebuie să stea foarte aproape unul de celălalt în timpul serviciului religios.

China a anunțat alte 406 cazuri noi, în scădere de la 508, cu o zi înainte. Numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 78.064, iar cel al morților la 52.