Nicușor Dan și-a exprimat recent bucuria față de hotărârea admiterii contestației formulate de Alianța USR – PLUS la decizia BEC, „în ciuda stângăciilor procedurale”. Totodată, acesta a amintit că esența democrației este ca oamenii să-și poată găsi pe buletinele de vot opțiunea pe care o doresc.
„Mă bucur că a fost admisă contestaţia depusă de Alianţa USR-PLUS la decizia BEC, în ciuda stângăciilor procedurale. Aceasta este esenţa democraţiei, ca cetăţenii să găsească pe buletinele de vot şi opţiunea pe care doresc să o aleagă” , a transmis Nicușor Dan prin intermediul unei cunsocute rețele de socializare.
USR și PLUS vor putea candida împreună la alegerile europarlamentare, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis vineri seara contestația formulată de alianța politică proaspăt constituită, la decizia Bec, prin care celor două partide le era interzis să ia parte la scrutin.
„Au încercat să ne oprească și am învins. Este prima victorie din această campanie. Și nu este doar victoria noastră, a Alianței, este victoria tuturor celor care își doresc să trăiască într-o țară civilizată, în care legea este aceeași pentru toți. Ne întoarcem în stradă, la semnături” , a transmis Dan Barna, președintele USR
„S-a făcut dreptate. Vom merge în alegeri și vom învinge, pentru că electoratul are nevoie de o alternativă reală. Am văzut împreună ce înseamnă birocrația și România nefuncțională. Misiunea noastră este să schimbăm această stare pentru că românii ne-o cer. Vom lupta și ne vom dedica total. Mulțumim tuturor celor care cred în democrație și în România europeană. Avem cu ce ne mândri și acum avem cu cine vota” , a reacționat și Dacian Cioloș, președintele PLUS.
„Admite contestaţia formulată de contestatorii Uniunea Salvaţi România, Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate şi Alianţa 2020 USR PLUS. Anulează Decizia nr. 3D/07.03.2019 emisă de Biroul Electoral Central. Admite protocolul de constituire a alianţei electorale „Alianţa 2020 USR PLUS”. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 08 martie 2019” , se arată în decizia ICCJ.