Cine și-a luat „țeapă” după moțiunea de cenzură? Cei trei parlamentari care au „întors armele” greșit cu o zi înainte de vot

Guvernul Dăncilă a căzut după votul moțiunii de cenzură. 238 de parlamentari au votat pentru acest lucru, chiar dacă miercuri se părea că opoziția a pierdut o parte dintre semnatarii moțiunii și președintele PSD avea șanse să rămână în funcția de premier. Așadar, printre marii pierzători ai votului de joi din Parlamentul României se află și cei care au sărit barca în ultima zi, din tabăra celor care semnaseră pentru moțiunea de cenzură în cea a susținătorilor guvernului Dăncilă.

Doi deputați din Cluj au trecut de la PSD la Pro România și din nou la PSD, într-o singură săptămână

Doi dintre cei care și-au luat o veritabilă „țeapă” după votul din cadrul moțiunii de cenzură sunt deputații PSD de Cluj, Horia Nasra și Cornel Itu. Cei doi părăsiseră barca PSD în urmă cu o săptămână, susținând că partidul de guvernământ nu mai are respect față de valorile de stânga, și s-au alăturat partidului lui Ponta, Pro România.

La o săptămână de la această mutare, cei doi deputați au redescoperit valorile de stânga ale partidului și s-au întors în PSD, mai ales după ce controversatul jurnalist Liviu Alexa preluase șefia filialei din Cluj a partidului. Pentru a se întoarce în partid, celor doi li s-au propus șefia filialei locale, în locul lui Alexa. Aceștia au acceptat oferta lui Dăncilă fără să clipească, dar voturile lor nu a mai cântărit atât de tare în votul pentru moțiunea de cenzură.

Cornel Itu și Horia Nasra, printre deputații care și-au luat țeapă pentru că au „întors armele” înainte de moțiunea de cenzură *foto: cdep.ro

Independentul Adrian Dohotaru nu a vrut să mai voteze după ce nu i s-au respectat cererile

Un al treilea deputat care a semnat moțiunea de cenzură, dar nu a mai votat, este candidatul independent Adrian Dohotaru. Ales pe listele USR tot în județul Cluj, Dohotaru a demisionat din partid din rațiuni ideologice, după ce Dan Barna a ajuns președintele formațiunii politice.

Dohotaru a cerut partidelor din opoziție să îi susțină mai multe măsuri, printre care s-au numărat impozitul progresiv, investiţii în sistemul de transport feroviar, aduse modificări Legii Dialogului Social şi Codului Muncii, precum şi politici de protecţie socială. Cum nu a existat prea mult timp pentru astfel de discuții, Dohotaru a decis să facă front comun cu PSD și să nu voteze la moțiunea de cenzură. Iată însă că nici votul acestuia nu a contat iar guvernul Dăncilă a picat la moțiunea de cenzură, după ce 238 de parlamentari au răspuns pozitiv la plebiscitul din Parlament.