Cum se pregăteau ardeii umpluți fără carne acum 100 de ani. Sursa foto: Pinterest.com
În ultima perioadă românii se îndreaptă spre rețetele vechi, tradiționale. Mai sunt doar două săptămâni până la 1 decembrie, ziua în care românii sărbătoresc Marea Unire de la 1918. Anul acesta se împlinesc 101 ani de la eveniment, motiv pentru care vă recomand o rețetă la fel de veche.
Multe dintre rețetele pe care le preparau strămoșii noștri au origini maghiare, austriece, rusești sau germane. Și totuși ele se pregătesc și se mănâncă în România de sute de ani. Rețetele au fost adaptate la ingredientele și gustul local, în această situație fiind și rețeta de ardei umpluți. Cu siguranță, rețeta îți va aminti de mâncărurile pe care le pregătea bunica în copilărie.
Ingrediente rețetă ardei umpluți:
Mâncarea de ardei umpluți este una care necesită timp și răbdare. Foarte multe dintre gospodine se trezesc cu noaptea-n cap pentru a pregăti acest preparat care necesită cel puțin o oră. Iată care sunt etapele pe care trebuie să le urmezi pentru a găti acest fel de mâncare: