Alexandru Arșinel, în vârstă de 77 de ani, a ajuns să câștige mai mult de 30.000 de lei pe lună, pentru faptul că și-a petrecut o mare parte din viață pe scenă, dar și pentru că la pensie este inclusă și o indemnizație de merit din partea Ministerului Culturii și o pensie de revoluționar.
Pentru că directorul Teatrului de Revistă Tănase s-a implicat în zilele dificile din decembrie 1989, primește anual 36441 lei, adică 3.053 lei pe lună. De menționat este faptul că celebrul actor recunoaște că, de fapt, el se afla în acel moment la Sala Radio, nu pentru că era mânat de spiritul lui de luptă, ci pentru că înregistra scenete pentru Revelion.
„Eu, de exemplu, am fost, cred, primul care am vorbit dintr-un balcon, la Sala Radio. Ne-am dus la Radio pentru ca aveam o imprimare pentru Anul Nou si oamenii de acolo s-au mobilizat in jurul nostru, celor care eram persoane publice”, a declarat Alexandru Arșinel. De asemenea, generalul Dan Voinea a subliniat faptul că Arșinel era secretat de partid pe vremea lui Ceaușescu, dezvăluind ce s-a întâmplat pe 22 decembrie 1989: „La Teatrul de Revista, care era acolo, Arsinel era secretar de partid, iar in biroul lui s-a facut comandamentul unitatii care a actionat pe Calea Victoriei”.
Potrivit știrilekanald.ro, în data de 22 decembrie, Arșinel și alți 37 de actori aveau planificate înregistrarea la Radio a unor simple momente umoristice, care erau combinate și cu diverse mulțumiri adresate Partidului, după cum era obiceiul vremii.
Celebrul actor a devenit revoluționar înainte să înceapă Revoluția, ca și alți peste 100 de oameni care au înregistrat momente festive la TVR și la Radio. Practic, aceștia nu au ieșit în stradă cu valul de oameni pentru simplu fapt că erau deja acolo, în interes de serviciu. Important este și că pensia de revoluționar a lui Arținel s-a triplat în ultimul an, actorul având în 2014 pensia de 1.100 lei, la 3.053 lei în 2015.