Sâmbătă, 29 iunie 2019, credincioșii din întreaga țară săvârșesc prăznuirea Sfinților Petru și Pavel, zi care, potrivit tradiției, marchează atât miezul verii agrare, cât și perioada secerișului. Majoritatea sărbătorilor creștine comportă o serie de semnificații importante, iar pomenirea celor doi apostoli al Mântuitorului Iisus Hristos nu face excepție. În rândurile următoare, FANATIK vă spune ce trebuie să faceți, pentru a avea parte de bunăstare și noroc.
Spre exemplu, tradiția spune că în ziua de 29 iunie este bine să împărțim mere dulci și miere tuturor prietenilor și vecinilor, transmițându-le totodată gândurile noastre bune, pentru a avea sănătate, spor în muncă și belșug. Femeile, însă, respectă cu sfințenie o regulă nescrisă, preluată din moși-strămoși. Mai exact, acestea nu au voie să mănânce merele până în ziua praznicului, pentru că aduce ghinion și îi mâniază pe cei trecuți la viața veșnică.
Chiar dacă sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel nu impune foarte multe restricții, credincioșii evită să toarcă. Tradiția spune că în acest mod, toți colacii oferiți pentru pomenirea celor plecați dintre noi se vor întoarce.
În credința românească străveche, ziua Sfinților Petru și Pavel este cunoscută și sub denumirea de „Sânpetru de vară”. Pentru a marca această sărbătoare specială, creștinii din întreaga țară le transmit celor dragi mesaje, care mai de care mai frumoase și inventive.
„La mulți ani și mult noroc în această zi specială. Îți dorim să ți se îndeplinească toate dorințele. Sănătate și numai bucurii!”; „Cu ocazia zilei Sfințișorului tău, îți doresc o oră de liniște, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire și iubire. La mulți ani!”, sau „Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îți doresc multă sănătate, fericire și tot binele din lume și să ai parte numai de zile senine și însorite!” , sunt doar câteva dintre mesajele pentru persoanele dragi, care își serbează onomastica.