Un accident aviatic în urma căruia o persoană a decedat iar alta a fost rănită s-a produs, joi după-amiază, pe aerodromul Tuzla, de pe care se efectuează zilnic zboruri offshore în Marea Neagră. Aeroportul are o suprafață de 36 ha și dispune de un hangar de 1200 mp, două clădiri administrative, două terminale de pasageri și de un depozit nou de combustibili de 180 mc.
Aerodromul de la Tuzla a fost deschis în anul 1958. În prezent este proprietatea firmei Regional Air Services, care l-a preluat în 1998 de la Aviația Utilitară SA. De pe acest aeroport firma asigură servicii aviochimice pentru agricultură, supraveghere și reclamă aeriană, aerotaxi, ambulanță aeriană, zboruri de agrement și organizează cursuri pentru obținerea brevetului de pilot privat (PPL) și cursuri de parașutism. Pista este amplasată pe o suprafață cu iarbă, iar pentru noapte se dispune de un balizaj luminos al heliportului.
De pe aerodromul de la Tuzla se efectuează zilnic zboruri offshore în Marea Neagră pentru mai multe firme care își desfășoară activitatea în largul platformei continentale a României, deservind platforme de foraj marin și vase. Se efectuează, de asemenea, servicii de evacuare medicală offshore, disponibile 24/24, 7/7, iar misiunile sunt operate atât ziua, cât și noaptea, în condiții de siguranță.
Pe aerodromul Tuzla își desfășoară activitatea și o școală de zbor, care acordă licențe de pilotaj de tipul PPL – Private Pilot Licence, CPL – Commercial Pilot Licence și ATPL – Airline Transport Pilot Licence. Nu în ultimul rând, pe acest aeroport funcționează și o școală de „sea survival.”
Toto aici au loc anual mitinguri aviatice precum Tuzla Fly In, Tuzla AEROMANIA și FIA. Până la accidentul aviatic de joi, în urma căruia o persoană și-a pierdut viața iar alta a fost rănită, pe aerodromul Tuzla s-a mai produs doar un singur accident, pe 5 iulie 2010. 12 persoane din cele 14 aflate la bordul aeronavei care s-a prăbușit atunci și-au pierdut viața.