Leo de la Strehaia a suferit un preinfarct și a ajuns de urgență la spital. Medicii i-au acordat îngrijiri de specialitate, iar acum starea sa de sănătate este stabilizată. Acesta s-a enervat cumplit și s-a trezit direct în perfuzii. Momentul este cu atât mai dificil pentru el pentru că, în urmă cu câțiva ani, bărbatul a fost operat pe cord deschis, la Timișoara.
„M-am enervat foarte tare… Am început să mă simt rău, iar apoi… nu îmi amintesc prea multe. Am simțit o durere ascuțită în piept, cred că mi s-a făcut rău și m-am trezit la spital, în perfuzii. Am suferit un preinfarct. La mine sunt și mai periculoase asemenea situații, mai ales că am fost operat acum câțiva ani pe cord deschis, la Timișoara. Medicii au fost senzaționali, au muncit din greu să mă salveze”, a spus bărbatul pentru wowbiz.ro.
”Prințul Țiganilor” a menționat că medicii l-au certat pentru că nu respectă indicațiile lor. „Mi-au spus că dacă nu las țigările o pățesc. Trebuie și să mănânc de dietă, fără sare, fărăr grăsimi…Nu o mai duc mult dacă nu le respect indicațiile, dar mi-e greu să renunț la toate astea!”, a spus Leo de la Strehaia.
Despre dieta pe care trebuie să o țină bolnavul după ce a supraviețuit unui infarct miocardic acut, a vorbit prof. dr. Cătălina Arsenescu Georgescu, șefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare „George I.M. Georgescu” Iași. „Alimentaţi-vă sănătos! Adoptaţi măcar câteva reguli de bază ale alimentaţiei sănătoase. Evitaţi pe cât posibil chipsurile, fast-food-ul, carnea prăjită şi consumaţi cât mai puţină margarina, smântână, unt, carne grasă albă sau roşie, deoarece conţin grăsimi saturate care se depun pe artere.
Privilegiaţi, în schimb, legumele şi fructele proaspete, cinci porţii zilnic, bogate în antioxidanţi care împiedică formarea cheagurilor de sânge în artere. Reduceţi la minimum cafeaua, băuturile de tip cola, alcoolul, fiindcă ridică tensiunea, obligă inima să lucreze mai mult şi o împiedica să se relaxeze.
Fiţi atent la consumul de carbohidraţi simpli care se ascund în băuturi şi sucuri de fructe conservate. Evitaţi pe cât posibil grăsimile animale şi vegetale (margarină). Nu asociaţi niciodată la aceeaşi masă pâine şi paste, pâine şi cartofi sau orez cu dulciuri, ci consumă-le alături de salate bogate în fibre alimentare”, a spus medicul. De asemenea, aceasta a dat și o listă de alimente mai puțin indicate în aceste cazuri: