Ce avere are Laura Codruța Kovesi! Fosta șefă a DNA a uimit pe toată lumea

Laura Codruța Kovesi a ocupat funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Aticorupție din 2013, până în vara anului trecut, când a fost revocată de președintele Klaus Iohannis, la solicitarea minstrului Justiției, Tudorel Toader.

Vezi ce avere are Laura Codruța Kovesi

Aflată în cursa pentru ocuparea postului de procuror-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este în centrul atenției în ultima perioadă. Te-ai întrebat vreodată ce avere are fostul șef al DNA și de unde provin toate veniturile sale?

Ce a scris Kovesi în declarația de avere

Potrivit declarației de avere publicată la începutul anului 2019, Kovesi are patru conturi curente și un cont de economii, toate deschise la BRD. Primele trei conturi au fost deschise în 2016, iar valoarea lor este  zero, 195, respectiv 10.926 de lei. Cel de-al patrulea cont a fost deschis în 2017, iar valoarea sa este de asemenea zero.

Cât câștiga Laura Codruța Kovesi anul trecut

Din aceeași declarație de avere publicată recent, reiese faptul că Laura Codruța Kovesi avea în 2018 un salariu de  265.932 de lei, respectiv 22. 161 de lei pe lună. În ceea ce privește imobilele pe care le deține, Kovesi însemnează în declarația de avere un apartament cu două camere, a cărui suprafață este de 54,74 metri pătrați.

Kovesi, aproape de șefia Parchetului European

Fosta șefă DNA deține respectivul apartament din anul 2017, când l-a achiziționat în urma unui credit ipotecar.  Laura Codruța Kovesi se află în topul încrederii românilor când vine vorba despre personalități publice, potrivit unui sondaj realizat recent.

Tăriceanu, reacție dură după ce Kovesi a trecut de Comisia LIBE

„Este o exemplificare perfectă de la Parlamentul European care ne învață pe noi cum nu trebuie să intervină factorul politic în decizii și astăzi ne-a făcut o demonstrație despre cum se intervine” , a declarat Călin Popescu Tăriceanu, după ce Laura Codruța Kovesi a obținut cele mai multe voturi din partea membrilor Comisiei LIBE. Acum, fosta șefă DNA este principala favorită pentru ocuparea postului de procuror-șef al Parchetului European.