Cauza morții pentru pădurarul Liviu Pop din Maramureș, ”boală obișnuită” în acte. Bărbatul fusese împușcat de hoții de lemne

Pădurarul Liviu Pop, cel care a murit apărând pădurile maramureșene, nu este trecut în documente cu o cauză reală a morții sale. În acte, scrie că bărbatul în urma căruia au rămas trei copii orfani a murit din cauza unei boli obișnuite.

Liviu Pop a murit de boală obișnuită în actele pentru pensia de urmaș

Mai exact, este vorba despre o decizie de acordare a pensiei de urmaș. În respectivul document, conform observator.tv, Liviu Pop e trecut cu boală obișnuită, în timp ce certificatul de deces stipulează că a suferit o hemoragie internă prin plagă toracică împușcată.

Fetele pădurarului vor primi pensie de urmaș de 1024 de lei, adică 340 de lei pentru fiecare copil, conform legii în vigoare.

A lăsat trei copilași în urmă

Liviu Pop a fost ucis în luna octombrie de hoții de lemne care bântuiau o pădure din Maramureș. Bărbatul a murit la vârsta de 30 de ani, împușcat de aceștia.

Pop era angajat la Direcția Silvică Maramureș de aproximativ 7 ani și avea o familie frumoasă. Cazul lui Liviu a reaprins discuția despre defrișările pădurilor din România, cei care apără fondul forestier plătind, iată, cu viața

„Un pădurar a informat faptul că se întâmplase ceva greșit pe sectorul său. A anunțat șeful de district, care, la rândul său, a anunțat poliția. A durat jumătate de oră până când a sosit echipajul de poliție și l-a găsit pe pădurar decedat. Este o zonă dificilă”, a declarat directorul Romsilva, George Mihăilescu, la scurt timp după nenorocire.

„Este o atmosferă grea, nu vă pot descrie. Este un eveniment incredibil, de o violență extremă. Eu sunt în Maramureș acum, pentru a afla mai multe chestiuni. Vă dați seama? L-au împușcat pe pădurar cu PROPRIA LUI ARMĂ!  L-au împușcat în omoplatul drept și nu numai!”, a mai spus Mihăilescu.

„Liviu Pop a rămas cu trei copii orfani din cauza celor care au furat pădurea. Noi păzim și pădurile private, asta a fost și aici! Pădurea se apără! Rog pe toată lumea să nu mai instinge la violență și să înțeleagă faptul că personalul silvic îngrijește pădurea”, a conchis șeful Romsilva.