Categorie: Autor:

Câte kilograme trebuie să ai în funcție de vârstă și înălțime

Mai mult ca sigur că te-ai întrebat de multe ori ce greutate ar trebui să ai, în funcție de înălțimea ta! Probabil ţi-ai calculat indicele de masă corporală şi necesarul zilnic de calorii, dar nu ști exact câte kilograme ar trebui să ai, mai ales în funcție și de vârsta pe care o ai!

Ei bine, noi îți prezentăm un tabel care îți explică exact cum stau lucrurile și care te va ajuta să iei o hotărâre legată de o posibilă cură de slăbire sau nu! Depinde dacă ai nevoie, deși se spune că trebuie doar să te simți bine în pielea ta!

Verifică în tabel dacă trebuie să intri la dietă

Cu toate acestea, obezitatea este principala cauză a numeroase maladii cu care se confruntă omenirea, iar studiile arată că inclusiv pierderea a doar 4-5 kilograme îmbunătăţeşte semnificativ nivelul de colesterol şi valorile tensiunii arteriale. Reține că obezitatea creşte riscul de boli de inimă, diabet de tip 2, hipertensiune arterială şi osteoartrită!

Vezi cate kilograme ar trebui sa ai, in functie de inaltime si varsta ta

Specialiștii spun că obezitatea în România este mai frecventă la bărbaţi afectând 23 la sută dintre aceştia, faţă de 20,3 la sută dintre femei, şi la persoanele mai înaintate în vârstă, iar regiunea unde este cel mai des întâlnită e Moldova, cu o pondere de 23,8 la sută, faţă de media naţională de 21,3 la sută.

Obezitatea afectează peste 20 la sută dintre românii cu vârsta peste 18 ani, conform studiului epidemiologic „Obezitatea în România (ORO) – Prevalenţa obezităţii şi a factorilor de risc ai obezităţii în populaţia adultă din România”, care a fost lansat de Asociaţia Română pentru Studiul Obezităţii.

Rezultatele analizei arată complexitatea factorilor care determină obezitatea. Astfel, anumite elemente ale stilului de viaţă pot asigura protecţie împotriva apariţiei supragreutăţii sau obezităţii: număr crescut de zile de activitate fizică moderată sau intensă/săptămână; un program de alimentaţie ordonat cu 3 mese/zi, cantităţi moderate; consum regulat de peşte, legume şi fructe; consum de ulei de măsline.