Când începe anul şcolar 2020-2021! Anunţul oficial a fost făcut de ministrul Educaţiei, Monica Anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a discutat despre data de începere a noului an școlar. Astfel, Anisie a anunțat pe Digi 24 că anul școlar 2020/2021 va începe pe 14 septembrie.

Cu această ocazie, Anisie a explicat și de ce nu se poate țint cont de soluția propusă de Consiliul Elevilor în ceea ce privește începutul noului an școlar.

Monica Anisie a explicat de ce începe anul școlar 2020/2021 pe 14 septembrie

„Trebuie să facem o diferență. Începerea anului școlar nu este același lucru cu începerea cursurilor. Ministerul Educației au propus pentru 2020-2021 o structură în care începerea anului să fie 1 septembrie și începerea cursurilor să fie 14 septembrie.

Elevii își doresc 1 septembrie ca dată pentru începerea cursurilor. Asta presupune ca anul școlar să înceapă pe 15 august”, a explicat Ministrul Educației, pentru sursa citată.

De asemenea, Anisie a precizat că până la venirea elevilor la cursuri trebuie să se încheie în primul rând igienizarea școlilor. În plus, până pe 4 septembrie este organizată sesiunea a doua de Bacalureat.

Ministerul Educației a avut 100 de propuneri privind începerea noului an școlar

Monica Anisie susține că a avut parte de peste 100 de propuneri primate pe adresa Ministerului Educației, cu privire la cum ar trebui să arate structura noului an școlar.

Ministerul a lansat în dezbatere publică proiectul privind structura anului școlar pentru 2020 – 2021, potrivit căruia pe 14 septembrie ar putea începe cursurile.

Consiliul Național al Elevilor a arătat însă că nu renunță la propunerea ca anul școlar să înceapă pe 1 septembrie, pentru că acest lucru ar ajuta elevii. Anul acesta, școala a început pe 9 septembrie.