Canada acceptă 1.000.000 de imigranți în următorii 3 ani. E locul perfect unde să fugi de actuala guvernare. Cum îți faci actele?

Te-ai săturat de actuala guvernare și vrei să emigrezi sau pur și simplu ți-ai dorit să începi o viață nouă în Canada? Sunt vești bune pentru tine, poți să te apuci să îți faci bagajele! Parlamentul canadian a dezvăluit un proiect prin care plănuiește să accepte 1.000.000 de imigranți în următorii 3 ani, adică aproximativ un procent din populația Canadei în fiecare an.

Peste 286.000 de imigranți au primit viză de ședere permanentă în Canada în anul 2017 și se estimează că numărul lor va crește cu 350.000 pe parcursul acestui an. Încă 360.000 ar urma să se mute definitiv în statul din America de Nord în 2020, urmând ca numărul imigranților care primesc rezidență permanentă să crească cu încă 370.000 în 2021. „Canada s-a dezvoltat de-a lungul istoriei și a devenit o țară prosperă și mulțumită noilor veniți”, a declarat Ahmed Hussen, ministrul Imigrărilor, Refugiaților și Cetățeniei.

Canada acceptă 1.000.000 de imigranți în următorii 3 ani

Ahmed Hussen, care a emigrat din Somalia în Canada, este de părere că decizia de a acepta imigranți va ajuta la creșterea populației țării și a forței de muncă. Decizia oficialilor canadieni pare ciudată pentru alte state vestice, precum Statele Unite ale Americii, care în ultima perioadă au adoptat măsuri mult mai restrictive cu privire la imigranți. Canada a invest 5,6 milioane de euro pentru inițiativa de relocare globală, fiind una dintre țările în care refugiații sunt protejați.

Canada este una dintre țările care oferă protecție imigranților

Cum îți faci actele pentru a emigra în Canada

Cei care doresc să emigreze în Canada trebuie să completeze un formular de selecție online, care se găsește pe pagina  www.emigrarecanada.ro sau la oricare birou VIA Canada. Datele vor fi comparate cu cerințele de emigrare, apoi veți fi convocați la un interviu, însă doar dacă îndepliniți cerințele stabilite. La interviu, informațiile sunt verificate și vi se va cere să le probați prin acte, apoi veți face o vizită medicală și va fi verificat cazierul. Ulterior, dacă nu sunt probleme, veți primi viza de emigrare. La sosirea în Canada veți avea statutul de imigrant și veți intra într-un program de ajutor pentru cei nou veniți. Veți fi ajutat să vă găsiți o locuință și un loc de muncă și veți avea acces gratuit la școală și la cursuri de limba engleză și franceză.