Potrivit datelor centralizate de BEC, ăîn cele două zile de referendum, se pare că prezența la vot nu a întrunit plafonul minim necesar pentru ca referendumul pentru familie să treacă. Așadar, în cele două zile de vot, s-au prezentat la urne în total, un procent de 20,41 %, adică 3.731.704 de alegători, dintre care 46.313 cu urna mobilă și 408.637 pe listele suplimentare.
Este cea de-a cincea raportare a prezenţei la vot pentru cea de-a doua zi de la referendumul pentru familie. Din câte se pare, nu au fost întrunite condițiile necesare pentru validarea acestui proces electoral. Minimum necesar era de 30% din totalul celor înscriși pe liste, potrivit legii din 2003 pentru modificarea Constituției.
Referendumul a picat oficial, odată cu anunțul făcut de BEC cu datele referitoare la prezența la urne la ora 21.00. Așadar, nu au fost întrunite condițiile, astfel încât nu se poate înainta către Curtea Constituțională propunerea de modificare a Legii Fundamentale a României. Acest referendum dorea modificarea capitolului referitor la capitolul despre căsătorie în Constituție, care să devină din ”comuniunea între soți” în ”comuniunea dintre un bărbat și o femeie”.
„România de luni va fi exact aceeași ca cea de vineri. Cea a secolului 21, cu toți cetățenii ei”, a declarat președintele USR, Dan Barna. „Guvernul Dăncilă-Dragnea ar trebui să plece, a aruncat 40 de milioane de euro pe o fantasmă”, a fost prima reacție a USR, după aflarea rezultatelor.