Bărbat ucis de leul pe care îl ținea în curtea casei. L-a zgâriat cu labele până la moarte. Nenorocirea s-a întâmplat la 2 pași de România

Un bărbat  în vârstă de 33 de ani a fost sfâșiat de leul pe care îl ținea în curtea casei sale. Tragedia s-a petrecut la doi pași de România, iar știrea de senzație a făcut înconjurul lumii în doar câteva ore.

Bărbat ucis de leul pe care îl ținea în curtea casei. Animalul a fost omorât

Michal Prasek creștea leul care l-a ucis, dar și o leoaică pentru împerechere, în curtea casei sale dintr-o localitate din estul Cehiei. Leul îl cumpărase în 2016, iar leoaica – un an mai târziu. El și-a găsit sfârșitul în cușca leului, tatăl bărbatului declarând, ulterior, presei că ușa cuștii fusese încuiată pe dinăuntru, informează BBC News.

Sosiți la locul tragediei, polițiștii cehi au luat o decizie radicală. Au împușcat ambele animale. Măsura a fost necesară „pentru a putea ajunge la bărbat”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției. Localnicii și-au amintit că, anul trecut, Michal Prasek a mai fost implicat într-un incident. În vara lui 2018, un biciclist a intrat în leoaica pe care Prasek o scosese la plimbare în lesă.

Bărbat ucis de leul pe care îl ținea în curtea casei.

În conflict cu autoritățile locale

Autoritățile din localitatea Zdechov și Michal Prasek s-au aflat într-un conflict prelungit din cauza celor două animale. În primă fază, primăria i-a interzis acestuia să amenajeze țarcuri pentru leu și pentru leoaică și a vrut să îl amendeze pentru creștere ilegală de animale.

Disputa a luat însă o turnură neașteptată. Tânărul Michal Prasek nu i-a lăsat însă pe reprezentanții primăriei să intre pe proprietate sa. Animalele nu au putut fi mutate la o grădină zoologică din acest motiv, dar și pentru că în Cehia nu prea există adăposturi alternative. Primarul din Zdechov, Tomas Kocourek, speră acum ca tragedia în care și-a pierdut viața tânărul de 33 de ani să contribuie la clarificarea procedurilor pentru evitarea unor incidente de acest gen.