Doctorul Gheorghe Mencinicopschi ne învață cum să păstrăm fructele și legumele. Sursa foto: libertatea.ro
Doctorul argeșean Gheorghe Mencinicopschi ne spune cum să alegem fructele și legumele din piață, dar și cum să le păstrăm. Directorul Institutului de Cercetări Alimentare a împărțit fructele și legumele în două categorii: alimente vii (naturale) și alimente culturale.
Directorul Institutului de Cercetări Alimentare Gheorghe Mencinicopschi a explicat la Adevărul live care este diferența dintre alimentele naturale, crescute de țărani și alimentele culturale, procesate și pline de nitrați. În plus, doctorul ne învață cum să păstrăm fructele și legumele o perioadă mai lungă de timp, dar și care este motivul pentru care nu este bine să mănânci cu 3-4 ore înainte de a te culca.
„Omul mănâncă două categorii de alimente: alimente vii, naturale integrale, dar şi o altă categorie pe care nicio altă fiinţă nu le mănâncă – alimentele culturale. Acestea sunt generate de imaginaţia, de gastronomia noastră. Pe termen mediu ne distrug sănătatea. „Aici e vorba de fruictele şi legumele chinuite în fel şi chip, termic, în care se mai adaugă şi E-uri, şi sare, şi zahăr. Alimentele culturale nu au corespondent în natură. Un aliment viu este mărul pe care-l culegem din copac, de exemplu“, a declarat specialistul pentru Adevărul.
10 alimente care nu se păstrează la frigider:
Doctorul Gheorghe Mencinicopschi spune că organismul uman funcționează diferit pe parcursul zilei. Omul are un bioritm, adică organismul uman funcționează diferit pe parcursul celor 24 de ore. Iată câteva sfaturi legat de modul în care funcționează organismul uman: