Autoritățile din România, speriate de noul mod de propagare a coronavirusului! ”Un model care riscă se se replice și în alte țări”

Președintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a rămas surprins de schimbarea pe care a făcut-o virusul COVID-19 în Italia, unde a început să se împrăștie rapid. Rafila spune că modelul din Italia începe să se replice și în Franța și Germania.

Răspândirea rapidă a coronavirusului amenință Franța și Germania

„Cred că în Italia e un model care riscă se se replice și în alte țări. Observăm trend asemănător în Franța. Observăm trend asemănător, puțin mai lent, în Germania, deci țări foarte mari. Cred că Italia trebuia să ia măsuri mai devreme.

Noi avem cazuri de transmitere din import și ulterior cazuri de transmitere în comunitate, când nu au oameni cu simptome însă se transmite ușor”, a declarat Alexandru Rafila, duminică, la Digi 24.

Numărul victimelor făcute de coronavirus în Italia a explodat într-o singură zi

Președintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a precizat că este mai greu să ții situația sub control atunci când ai un areal mai mare de extindere.

„De exemplu, cetățeanul de la Roma a venit în România cu această infecție, deși nu prezenta simptome. Când se întâmplă pe un areal mare atunci e foarte greu să controlezi lucruri și atunci autoritățile fac mari eforturi”, a conchis Rafila.

Numărul deceselor din Italia cauzate de coronavirus a crescut alarmant într-o singură zi, de la 233 la 366, iar bilanțul persoanelor infectate este cu 25% mai mare și anume de la 5.883 la 7.375 de cazuri, potrivit Agenţiei italiene pentru Protecţie Civilă, citată de BBC. La nivel mondial, Italia este, începând de duminică, a doua cea mai afectată ţară din lume, după China.

Virusul a ajuns și în România, unde a infectat 15 persoane. Ultimele două cazuri au fost confirmate duminică, unul în București și altul în județul Mureș. În Capitală au fost confirmate două cazuri de coronavirus, până în prezent.