Anunțul făcut de Metrorex. Când vor începe lucrările la linia de metrou către aeroportul Otopeni

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vorbit despre linia de metrou care urmează să fie construită între gara de Nord și Aeroportul Otopeni și în ce stadiu se află documentația pentru această magistrală! Cuc a postat un mesaj pe Facebook prin care a anunțat că documentaţia privind proiectarea şi execuţia liniei de metrou spre aeroportul Otopeni, Lotul 1, va fi urcată de Metrorex de SEAP/SICAP, la începutul săptămânii viitoare.

Magistrala de metrou spre Aeroportul Otopeni va avea șase stații

 „În primele zile ale săptămânii viitoare, Metrorex va urca, în SEAP/SICAP, documentaţia privind proiectarea şi execuţia proiectului ‘Legătură reţele de metrou a municipiului Bucureşti cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni’ – magistrala M6, Lotul 1 staţiile 1 Mai – Tokio”, a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Transporturilor a mai anunţat că Autoritatea pentru Reformă Feroviară a finalizat documentaţia privind achiziţia primului lot de 40 de rame regionale, destinate operatorilor de transport feroviar de călători, documentaţie ce va fi urcată în Sistemul Electronic SEAP/SICAP, în prima parte a săptămânii următoare.

Proiectul de metrou Otopeni prevede achizitia a 12 garnituri de metrou

Uniunea Europeană a alocat 517 milioane de euro pentru acest proiect

Conform unui comunicat al Executivului comunitar, cofinanţarea europeană este destinată construcţiei unei secţiuni de 6 kilometri din linia de metrou, dintr-un total de peste 14 kilometri cât urmează să aibă la final Magistrala 6 de metrou (Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă Otopeni) din Bucureşti. Aceasta va asigura legătura cu linia de metrou M4 (Gara de Nord – Lac Străuleşti).

Bucureștenii vor avea șase noi stații de metrou, între zona 1 Mai și complexul comercial Băneasa, acolo unde urmează să fie amplasată staţia Tokyo. Proiectul mai prevede și achiziţionarea a 12 garnituri de metrou, fiecare cu câte şase vagoane. Lucrările la M6, secţiunea 1 Mai – Tokyo, sunt programate să înceapă în a doua parte a acestui an, dacă toate avizele vor fi eliberate la timp.