Un număr de 13 angajați de la Ambulanța Corabia, din județul Olt, sunt cercetați pentru moartea a 8 pacienți. Conform mesajului transmis de reprezentanții IPJ Olt, pe data de 3 decembrie 2018, prim-procurorul Parchetului de lângă Judecătoria Corabia a pus în mișcare o acțiune penală față de 15 inculpați. La data de 4 decembrie 2018 a scăzut numărul la 13 vinovați. Aceștia sunt acuzați de comiterea infracțiunii de delapidare. Mai precis, cei 13, în perioada 2015-2018, și-au însuțit în multiple dăți combustibil din cota alocată lunar ambulanțelor din dotare.
” La data de 3 decembrie 2018, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a pus în mișcare acțiunea penală față de un număr de 15 inculpați , ambulanțieri în cadrul Servicului de Ambulanță Corabia, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals și uz de fals. La data de 4 decembrie 2018 s-a luat măsura controlului judiciar față de 13 inculpati, fiindu-le interzisă exercitarea profesiei pe o perioadă de 60 de zile”, a transmis IPJ Olt.
Oamenii legii au luat atitudine atunci când i-au surprins furând combustibil din autospeciale, după ce a crescut numărul cazurilor în care s-a reclamat că autospecialele nu mai reușesc să ajungă la oamenii în nevoie din cauza lipsei de combustibil.
Astăzi, 5 decembrie, procurorul Marin Sorin Lia Parchetul Corabia a vorbit la Digi 24 despre situația celor 13 angajați vinovați de decesul a 8 persoane. ”Serviciul de ambulanță are anumite normative, adică deplasarea trebuie făcută într-un anumit regim de viteză, pentru acea viteză consumul este normat la o anumită cantitate, iar pentru că ei se deplasau cu o anumită vitezză, diferența și-o însușiau”, a declarat procurorul.
Totodată, acesta a subliniat că în continuare se efectuează cercetări privint perioada 2013-2018, iar că momentan nu s-a stabilit o cauză. ”Noi efectuăm cercetări privind 2013-2018(…)Nu am stabilit o legătură de cauzalitate”, a adăugat Marin Sorin. Întrebat dacă ambulanța din Corabia a rămas fără angajați acesta a răspuns că autospeciala din oraș presupune ”că este funcțională, pentru că sunt mai mult de 13 angajați acolo”, a mai spus procurorul Marin Sorin.