Categorie: Autor:

Alertă ANM: cod portocaliu de polei și cod galben de ninsori! Prognoza meteo pentru următoarele zile

Meteorologii au dau dat cod portocaliu de polei pentru zonele: Vrancea, Galați și toată zona de sud-est, din Prahova până în Călărași. Administrația Națională de Meteorologie a prelungit în cursul zilei de azi atenționările de cod galben de intensificări ale vântului.

Acestea vor fi valabile în Giurgiu, Teleorman și Călărași. Meteorologii au indicat ora 17:00 ca fiind cea mai periculoasă, perioadă în care se vor semnala intensificări serioase ale vântului, la rafale acestea vor atinge până la 55-65 de km/h.

ANM, cod portocaliu de polei și cod galben de ninsori!

Codul anunțat azi, joi, se va menține până în ziua de vineri, în jurul prânzului. Se va depune un strat nou de zăpadă, iar vântul poate atinge viteza de 70 km/h, în zona Orientalilor și în Moldova.

Meteorologii au anunțat azi cod portocaliu de polei și cod galben de ninsori!

”Ca urmare a atenționării meteorologice care vizează municipiul București, de la ora 07:00 pana la ora 14:00 am acționat pentru îndepărtarea a 4 copaci căzuți pe carosabil și pe 2 auto și a unui stâlp de electricitate rupt.
Recomandă cetăţenilor următoarele măsuri preventive, specifice condiţiilor de vânt puternic:
a)pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
b)sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
c)închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii, precum şi îndepărtarea de acestea;
d)evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ şi ocolirea acumulărilor de apă din zonele cu pericol potenţial de electrocutare.”, se arată într-un comunicat al ISU.

Prognoza meteo pentru 3 zile

  • Vineri, precipitațiile vor continua și se vor aduna în cantități de apă tot în zonele de deal, munte și în centrul țării. În Banat, Crișana, Maramureș, Moldova și la munte va ninge. Lapovița se va face simțită în Transilvania și Bărăgan.
  • Sâmbătă, se menține riscul de polei, iar vântul va răbufni în ținuturile din sud. Pe creste se anunță viscol. De asemenea, tot sâmbătă, vor veni ploi în zonele teritoriului din sud și sud-est.
  • Duminică, vântul se va menține activ, iar temperaturile vor scădea pe timpul nopții. Ploile se îndesesc și ceața se face simțită. De asemenea, se va răci pe timpul nopții, astfel că minimele nopții sunt de -11 grade.