Adolescente de 15 ani, salvate de pompieri de pe marginea prăpastiei. Imagini de la intervenție

Două fete de 15 ani au fost la un pas de moarte într-o pădure din Tulcea. Totul s-a întâmplat miercuri seară, în zona pădurii Bididia, cele două aflându-se pe marginea prăpastiei. Primul apel la 112 a venit de la mama uneia dintre cele două fete.

Două adolescente de 15 ani au fost salvate de pompieri de pe marginea prăpastiei

După câteva clipe, a venit și al doilea apel, inițat de una dintre adolescente. Dispeceratul a păstrat legătura telefonică până ce echipajul de pe autospecială a înconjurat dealul Bididia cu sirenele pornite, pentru a încerca să repereze fetele. Plutonierul major Arhile Iulian, unul dintre salvatori, a coborât în rapel, în hăul de 100 metri adâncime, cu ajutorul colegilor, și a reușit să o scoată pe prima, cea care era se afla în cel mai mare pericol de cădere.

Mai multe detalii se arată într-un comunicat IGSU: „Doua fete aflate pe marginea prăpastiei au fost salvate de pompieri În jurul orei 16:35, un apel la numărul unic de urgență 112 anunța că 2 fete, în vârstă de aprox 15 ani, s-au pierdut în zona pădurii Bididia din orașul Tulcea. Primul apel a venit de la mama uneia dintre cele două fete. După câteva momente a venit și al doilea apel, inițiat de una dintre adolescente. Erau panicate și nu știau unde se află.

Totul s-a întâmplat miercuri seară, în zona pădurii Bididia, cele două aflându-se pe marginea prăpastiei

Fetele erau vizibil speriate și marcate de experiența prin care au trecut

Un echipaj de pompieri a răspuns apelului. Dispecerul a păstrat legătura telefonică, în timp ce echipajul de pe autospecială înconjura dealul Bididia cu sirenele pornite pentru a încerca să repereze fetele. Cele două au fost văzute pe marginea carierei, care în acel loc are aproximativ 100 de metri adâncime.

Unul dintre salvatori, plutonier major Arhire Iulian a coborât în rapel și cu ajutorul colegilor a reușit să o scoată pe prima, cea care era în cel mai mare pericol de cădere. În scurt timp ambele fete împreună cu cățelul lor au fost salvate de pompieri. Ulterior, adolescentele au fost preluate de echipaje ale serviciului de ambulanta județean. Acestea erau în stare bună, vizibil speriate și marcate de experiența prin care au trecut”.