Dieta Rina face ca toate kilogramele nedorite să dispară mult mai ușor, cu o dietă mai liberă și nu atât de exigentă precum altele, dar care este cu adevărat părerea medicilor? Marele potenţial al acestei diete este că este uşor de ţinut, este echilibrată din punct de vedere al principiilor nutritive şi respectă regulile unui stil de viaţă sănătos.
Motivul pentru care nu pot recomanda dieta Rina, așa cum nu pot recomanda cu inima împăcată niciun tip de dietă care ar promite schimbări radicale în termen de 90 de zile, este că funcționează doar pe termen limitat, adică doar atât timp cât o ţii. Nici dieta Rina şi nicio altă dietă nu ne spune ce facem după ce ne-am atins obiectivul, iar fără un plan de menținere ne întoarcem de unde am plecat…”,Laura Ene, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice.
Nu se schimbă pe parcursul celor 90 de zile de regim: înaintea prânzului, la interval de 2 ore se pot consuma fructe sau legume. Le puteți combina după gust. Pentru o mai bună digestie, puteți consuma separat diferite tipuri de fructe. Puteți mânca fructe proaspete sau uscate, legume proapete, semințe, nuci și sucuri din fruct și legume. Sucurile nu trebuie să conțină zahăr și se recomandă în special sucul proaspăt. Dacă aveți un storcător de fructe, profitați din plin de acesta.
Prânz-Alegeți între carne de pasăre, vită, orc, iepure, carne de pasăre, vită, porc, curcan, vânat, pește, fructe de mare, lactate, ou, tofu sau proteine de origine vegetală, alături de salată proaspătă sau alte legume plus o felie de pâine și 0,3 litri de supă simplă, dacă doriți. Beți supa la sfârșitul mesei.
Cină-Aceleași alimente ca la prânz, înjumătățit cantitativ și fără pâine.
Prânz– Meniul din ziua de carbohidrați cu un consum bogat în amidon: mazăre, fasole, boabe de soia, linte, năut, hrișcă, cereale. Puteți mânca doar o felie de pâine. Trebuie să respectați 3 ore maximum între prânz și pâine.
Cină-Aceleași alimente ca la prânz, înjumătățit cantitativ și fără pâine.
Prânz– Meniul din ziua de carbohidrați poate include terci de hrișcă sau porumb, mămăligă, cuș-cuș, fulgi diverși și terci. Puteți alege orice tip de paste sau pizza cu legume sau ierburi aromate și alte aluaturi( covrigi, baghetă, pâine, biscuiți, grisine și alte produse din panificație fără drojdie).Trebuie să respectați 3 ore maximum între prânz și pâine
Cină- o felie de tort sau 3 produse de patiserie la aleere ori aceeași cantitate biscuiți sau 3 cupe de înghețată și obligatoriu 4 bucățele de ciocolată neagră.
Prânz– Fructele și legumele intră în meniul fiecărei mese. Combinarea fructelor este lăsată la latitudinea fiecăruia, dar este de preferat un singur fel de fructe. De asemenea, puteți consuma semințe și nuci. Sunt permise și compoturile din fructe, fructele pasate, supele din fructe și legume.
Masa se servește la un interval de două ore!