Aceștia sunt angajații care vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare!

Unii angajați din România se vor putea pensiona înainte de vreme, deoarece vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare, potrivit Monitorului Oficial.

Printre aceste categorii se numără: personalul navigant pe avioanele clasice de transport public, însoţitorii de bord din aviaţie, paraşutiştii profesionişti, instructorii de zbor, cei care au lucrat în subteran la construcţii hidrotehnice de tuneluri, de galerii şi de centrale electrice subterane, la exploatări din cariere prin tuneluri şi galerii.

Citește și Noua lege a pensiilor: pensionarii de lux sunt favorizați, cei de rând, uitați

Citește și Dovada clară că dragostea nu are vîrstă! Dar totuşi.. Cum au fost filmaţi doi pensionari în stradă. Totul a început cu un sărut. Dar continuarea i-a uluit pe toţi

Cei care au lucrat în exploatări forestiere vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare

Vor mai beneficia de reducerea vârstei de pensionare și cei care au făcut lucrări subterane de construcţii, întreţinere şi reparaţii de tuneluri, de căi ferate, drumuri, dar şi la galeriile aferente, cu adâncimi mai mari de 8m, mecanicii de la metrou, cei care au lucrat pe platforme marine. Și cei care au lucrat în exploatări forestiere vor beneficia de reducerea vârstei de ieșire la pensie.

Noile reguli au introdus o reducere unică a vârstei-standard de pensionare pentru aceste persoane care au lucrat cel puţin 25 de ani în condiţii speciale – o reducere de 13 ani, notează B1.ro.

În plus, s-a stabilit că stagiul complet de cotizare este de 25 de ani în condiţii speciale, dar că aceste persoane nu se pot pensiona mai devreme de vârsta de 50 de ani (femei), respectiv 52 de ani (bărbaţi).

Cumularea de pensii nu va mai putea fi făcută de oamenii obișnuiți

Noua lege a pensiilor prevede faptul că pensionarii de rând nu vor putea cumula mai multe tipuri de pensii, în timp ce oamenii cu pensii speciale o pot avea și pe cea publică.

Conform noului proiect de lege, pensionarii de rând sunt obligați să opteze pentru o singură pensie, însă deputații, senatorii și militarii vor avea venituri obținute atât din pensia publică, cât și din cea specială.

Așadar, oamenii care nu pot beneficia de o pensie specială pentru că optează pentru una singură sunt cei care fac parte din categoriile – pensionați pentru limita de vârstă, pensionați anticipat ori pentru invaliditate sau de urmaș.

Mai exact, persoanele văduve care până acum luau și pensia soțului sau soției nu vor mai cumula pensiile, ci vor fi nevoiți să aleagă pentru o singură pensie, în timp ce parlamentarii vor avea o pensie specială la care se adaugă și banii din pensia publică. Cu toate acestea, dacă soțul văduv nu optează pentru o pensie de urmaș, poate beneficia pe lângă pensia proprie de un ajutor lunar de 25% din pensia soțului decedat, conform proiectului noii Legi a pensiilor.

Ultimul caz apărut în presă este cel al lui Teodor Meleșcanu, care încasează o pensie cumulată imensă în fiecare lună! Potrivit ultimei sale declarații de avere, Meleșcanu are o pensie în valoare 227.977. De unde atâția bani? Se pare că de la MAE primește 88.800 lei, 49.177 lei de la Senat și peste 90.000 lei din activitățile anterioare de profesor universitar.