A fost arestat primul suspect în cazul cadavrului găsit lângă casa Elenei Udrea, din Costa Rica

Un cadavru a fost găsit în Costa Rica, în apropiere de casa unde locuia Elena Udrea. Acum, a fost arestat primul suspect din acest caz. Un bărbat în vârstă de 32 de ani a fost ridicat de autorităţi.

Poliţiştii îl bănuiesc pe paznicul complexului unde a locuit Carla Stefaniak, femeia găsită moartă. Acesta este considerat primul suspect din cazul de crimă. Acesta se numeşte Bismark Espinoza Martinez, este cetăţean american cu origini venezuelene şi locuia într-un apartament de lângă vila în care locuia femeia decedată.

Primul suspect din cazul femeii moarte din Costa Rica, arestat

Poliţiştii cred că acesta a ucis-o pe femeie în încercarea de a o viola. Conform raportului efectuat de autorităţile din Costa Rica, femeia a fost găsită parţial nud, având coprul înfăşurat în folie de plastic. Aceasta prezenta traumatisme în zona gâtului, însă cauza morţii a fost o lovitură puternică primită la cap. Bărbatul le-a spus poliţiştilor că a ajutat-o pe aceasta să urce în taxi, către aeroport, însă din filmările video se vede că femeia nu a părăsit casa. Trupul neînsufleţit a fost găsit la 300 de metri de imobil.

Elena Udrea, înainte de a fugi în Costa Rica

Elena Udrea se află în continuare în arest, în Costa Rica, însă avocatul său are încredere într-o potenţială eliberare: „Astăzi aveam termen de judecată pentru soluționarea contestației în anulare, care așa cum spune Curtea Constituțională ar trebui admisă, pentru că deciziile date de completurile de 5 anterior deciziei CCR sunt nule necondiționat. Numai că, după cum ați observat, astăzi nu a avut cine să constate aceste lucruri. 

Singura mea problemă este legată de modul de constituire a acestor completuri. CSM-ul și Curtea Constituțională au spus că trebuie stabilite de îndată. De îndată nu înseamnă peste o săptămână. (…) Or, aș face o analogie: atunci când un justițiabil este condamnat, în câteva zeci de minute este deja în centrul de detenție. , atunci când stabilim Completurile de 5, înseamnă peste o săptămână”, declară Veronel Rădulescu.