Ouăle umplute sunt un aperitiv ușor de preparat și foarte practic. Fanatik vă propune cinci rețete de ouă umplute cu pate și maioneză pentru masa de Paște. Sunt aspectoase, dar mai ales, delicioase.
Ingrediente pentru rețeta clasică de ouă umplute cu pate și maioneză:
Se fierb ouăle, se curăță, se taie în jumătăți, se scot gălbenușurile și se pun într-un bol separat. Se amestecă, apoi, toate gălbenușurile cu pateul și se umplu jumătățile cu aceasta pastă. Separat, se face o maioneză cu o lingură de muștar și smântână. Amestecul se toarnă într-un vas întins, iar ouale sunt aranjate cu umplutura în jos.
Ingrediente:
Se fierb ouăle, se curăță, se taie în jumătăți, se scot gălbenușurile, se pun într-un bol separat și se fărâmițează cu furculiţa. Se adaugă tonul scurs de ulei şi restul ingredientelor. Se amestecă totul foarte bine și se umplu ouăle cu această compoziție. Seașează pe platou, peste un sos din maioneză și o jumătate de cană de iaurt.
Ingrediente:
După ce ați fiert ouăle și le-ați lăsat să se răcească, se decojesc și se taie în jumătăţi pe lungime. Gălbenuşurile se pasează şi se amestecă cu caşcavalul, castraveţii muraţi, o cutie cu iaurt și maioneză. Se condimentează după gust. Se umplu jumătăţile de ouă cu această compoziţie, se pun într-un vas, iar deasupra se toarnă sosul preparat din maioneza rămasă, iaurtul şi verdeaţă tocată mărunt.
Ingrediente:
Gălbenuşurile se pun într-un bol şi se zdrobesc cu o furculiţă. Se adăugă ardeiul şi măslinele tocate mărunt, muştarul, smântâna, maioneza, usturoiul zdrobit și prosciutto tăiat mărunt. Se amestecă bine până se omogenizează. Albuşurile se umplu cu acest amestec și deasupra se presară parmezan ras pe deasupra.
Ingrediente:
Ouăle se fierb până se întăresc, după ce se răcesc, se cureță, se tai în două pe lungime, se scot gălbenușurile și se pun într-un bol separat. Conserva de macrou se scurge foarte bine și se amestecă apoi cu toate gălbenușurile, castravetele murat tăiat în cubulețe mici, caperele, pătrunjelul, maioneza, sarea și piperul. Se umplu ouăle cu această pastă de macrou și se ornează cu feliuțe de măsline.