Dacă ai poftă de ceva dulce care se prepară rapid noi venim cu soluția. FANATIK.RO vă recomandă trei rețete dulci care se pot prepara cu bicarbonat de sodiu și lămâie. Încearcă aceste rețete pufoase și ușoare ideale pentru sezonul cald.
Bicarbonatul de sodiu are foarte multe întrebuințări, de la bucătărie până la curățarea petelor sau a covoarelor. Combinația dintre bicarbonat de sodiu și lămâie va avea succes întotdeauna, în special când le folosim în aluaturi pufoase sau la fursecuri.
Bicarbonatul de sodiu și praful de copt își pierd proprietățile în timp așa că, mare atenție când vă apucați de preparat prăjituri. Bicarbonatul de sodiu se poate testa foarte ușor. Peste o linguriță de bicarbonat de sodiu picură o cantitate mică de 3-4 linguri de oțet sau suc de lămâie. Dacă bicarbonatul este bun se vor forma la suprafață bule de aer.
Ingredientele de care avem nevoie pentru a face cornulețe dulci cu rahat sunt: făină, drojdie, lapte, ulei, zahăr, ouă, coajă de portocale, sare, lămâie, bicarbonat de sodiu, unt și rahat.
Mod de preparare: laptele se pune la încălzit. Se adaugă unt, zahăr, sare și coajă de portocală. Se amestecă în același vas și drojdia uscată. Într-un vas se pune făină și se face o mică adâncitură în mijloc în care se adaugă lapte, ulei, ouă, dar și bicarbonat de sodiu stins cu lămâie. Aluatul obținut se întinde și se taie un pătrățele. Pe fiecare pătrat se pune rahat și se formează fiecare cornuleț. Se pun la cuptor circa 30 de minute. Se servesc calde cu un ceai sau un pahar de cacao cu lapte.
Ingrediente: unt, zahăr, făină, gălbenușurile de la 3 ouă, lămâie, bicarbonat de sodiu, esență de vanilie.
Mod de preparare: Într-un vas se pun untul și zahărul și se amestecă până se formează o spumă. Peste spuma obținută se adaugă coaja de lămâie, esența de vanilie (sau orice esență care vă place), gălbenușurile și bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Aluatul trebuie să stea 10 minute să se odihnească și să se răcească. Coca se întinde, iar cu ajutorul unui pahar se formează fursecurile rotunde sau orice altă formă vă place. În fotografia de mai jos fursecurile au forma unui fulg de nea. Se lasă la cuptorul încins în prealabil timp de 20 de minute.
Ingrediente: 4 ouă, 2 pahare de zahăr, un pahar de ulei, un pahar de lapte, 4 căini de făină albă, o linguriță de bicarbonat de sodiu, o linguriță de cacao, esență, stafide sau nucă, după preferințe.
Mod de preparare: albușurile se bat spumă cu un vârf de cuțit de sare. Peste spuma obținută se adaugă gălbenușurile, zahărul, uleiul, laptele, făina, bicarbonatul de sodiu și esența. În funcție de gust și preferințe se adaugă stafide, nucă sau migdale. Compoziția se pune în tăvi de cozonac și se dă la cuptor timp de 30-35 de minute. Tăvile se întorc după 15-20 de minute ca să nu se ardă și să se coacă uniform.