Dacă te afli în căutarea unei metode eficiente prin care să te răcorești în zilele toride de vară,dar și să îți asiguri doza de vitalitate și energie de care organismul tău are nevoie, FANATIK îți sare în ajutor și îți propune o serie de rețete absolut savuroase, care includ castravetele, una dintre cele mai îndrăgite legume de sezon.
Castravetele este una dintre legumele cele mai sărace în calorii și, în plus, se pretează la diverse preparate, fie că vorbim de sosuri sau salate. Spre exemplu, toți pofticioșii trebuie să încerce salata orientală, care este nu doar gustoasă, ci și perfectă pentru perioada în care ne aflăm.
Secretul deliciosului sos Tzatziki al bucătăriei grecești constă, potrivit gospodinelor elene, în adăugarea unui ingredient-cheie: castravetele. Nimeni nu va putea rezista gustului deosebit al acestui sos care însuflețește, pur și simplu, preparatul din farfurie.
Pentru a pregăti o salată orientală ca la mama acasă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 450 g iaurt grecesc, un castravete, 3-4 căței de usturoi, zeama de la 1/2 lămâie, o legătură de mărar, sare și piper.
Curăță și rade castravetele, presară sare deasupra, apoi amestecă și lasă castravetele deoparte pentru aproximativ 10 minute. Strecoară sucul rezultat, amestecă iaurtul cu usturoiul zdrobit, sucul de lămâie și castravetele, după care toacă mărarul, adaugă și potrivește sosul de sare și piper, acoperă și lasă la frigider timp de trei ore, înainte de a te putea bucura de gustul unic al acestui preparat.
Pentru prepararea vestitului sos Tzatziki vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 450 g iaurt grecesc, un castravete (fabio), 3-4 căței de usturoi, zeama de la 1/2 lămâie, o legătură de mărar, sare și, bineînțeles, piper.
De îndată ce te-ai asigurat că nu lipsește nimic din cele necesare, curăță și rade castravetele, presară sare deasupra, amestecă și lasă castravetele deoparte pentru 10 minute. Apoi, strecoară sucul rezultat, amestecă iaurtul cu usturoiul zdrobit, sucul de lămâie și castravetele. Toacă mărarul, adaugă și potrivește sosul de sare și piper, apoi acoperă și pune preaparatul la frigider pentru minimum 3 ore înainte de a-l servi.
Pentru a pregăti castraveți umpluți, vei avea nevoie de următoarele ingrediente: un castravete (fabio), o roşie, aproximativ 200 g de smântână cu brânză de vaci, puţină sare, pătrunjel și o legătură de ceapă verde.
Într-un vas, bate brânza spumă, apoi adaugă roşia tăiată cubuleţe, partea albă a cepelor tocate mărunt şi sare. Taie castravetele longitudinal în felii subţiri, rulează umplându-le cu pasta de brânză şi apoi leagă-le cu fire de ceapă verde. Se ornează cu pătrunjel și este numai bun de savurat.