Zsolt Borkai, primarul din Gyor, a câștigat la mustață alegerile locale, chiar dacă a fost implicat într-un scandal sexual grav!

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
14/10/2019, 18:31
Zsolt Borkai, primarul din Gyor, a câștigat la mustață alegerile locale, chiar dacă a fost implicat într-un scandal sexual grav!
Primarul din Gyor Zsolt Borkai a câștigat din nou alegerile, în ciuda faptului că a fost implicat într-un scandal sexual *foto: hungarytoday.hu

Premierul Viktor Orban și partidul pe care îl conduce, FIDESZ, păreau de neînvins în Ungaria. Cu toate acestea, opoziția a făcut front comun în marile orașe și au reușit să câștige trei din cele mai mari cinci orașe din țara vecină, printre care se numără și victoria în Budapesta. Unul dintre marile orașe care au rămas la FIDESZ este Gyor. Acolo însă cel care a câștigat votul popular, fostul campion olimpic Zsolt Borkai, s-ar putea să fi fost chiar cel care a dat de pământ cu rezultatul final al FIDESZ. Asta după ce un film cu o orgie sexuală presărată cu droguri în care principalul personaj este primarul din Gyor a făcut înconjurul internetului, dar și turul televiziunilor.

Primarul din Gyor a câștigat alegerile locale, în ciuda unui scandal sexual

La începutul lunii, Zsolt Borkai a fost lovit din plin de un scandal sexual, după ce pe un blog au apărut mai multe clipuri și imagini cu bărbatul în vârstă de 54 de ani în timpul unei orgii sexuale pe un iaht în apropiere de Dubrovnik. Petrecerea sexuală era altoită cu cocaină, iar aventura primarului din Gyor a făcut înconjurul internetului în țara vecină, după ce mai multe clipuri au fost postate chiar și pe site-urile pentru adulți.

Unul dintre politicienii apropiați de Viktor Orban, Zsolt Borkai este fost campion olimpic la Seul, la cal cu mânere, în 1988. El este căsătorit și are doi copii. După mai multe zile de tăcere cu privire la acuzațiile ce i-au fost aduse, printre care și numeroasele cazuri de corupție pe care le-a comis, primarul a recunoscut că el este în imagini, că își cere iertare în fața alegătorilor și familiei pentru comportamentul pe care l-a avut, dar că nu se va retrage din cursă, arată presa locală.

Primarul din Gyor Zsolt Borkai a câștigat din nou alegerile, în ciuda faptului că a fost implicat într-un scandal sexual
Primarul din Gyor Zsolt Borkai a câștigat din nou alegerile, în ciuda faptului că a fost implicat într-un scandal sexual

Rezultatele din Gyor, victorie pirică pentru FIDESZ în alegerile locale

Borkai a câștigat la mustață alegerile din Gyor. El a adunat 44,33% din voturi, în timp ce adversarul său principal, candidatul opoziției Timea Glazer a strâns 42,86% din sufragii. Cu toate acestea, scandalul care l-a urmărit a afectat cu siguranță imaginea partidului la nivel național.

Astfel, candidatul FIDESZ din Budapesta, cel care era primarul capitalei Ungariei din 2010, a pierdut în fața candidatului opoziției comune maghiare. De altfel, FIDESZ a pierdut 10 orașe mari, dar și-a obținut o majoritate importantă în mediul rural.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×