Ziua recunoștinței. Cum arată meniul americanilor în această zi de sărbătoare

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
22/11/2018, 13:35
Ziua recunoștinței. Cum arată meniul americanilor în această zi de sărbătoare
Ziua recunoștinței a devenirt o sărbătoare oficială din decembrie, 1941

Ziua recunoștinței este o sărbătoare anuală de o zi, în care, tradițional, i se mulțumește lui Dumnezeu pentru bogăția recoltei din anul respectiv. Ea se celebrează în cea mai mare parte a Americii de Nord( Statele Unite și Canada). Dar, cum se sărbătorește aceasta și ce meniu au americanii în această zi sfântă pentru ei? Pe scurt, sărbătoarea a fost preluată de primii coloniști care au sosit în Lumea Nouă, moment în care a fost celebrată și pentru prima dată, asta în anul 1621. Semnificația zilei era aceeași ca și astăzi: recunoștința față de recolta obținută în condiții dure. Sărbătoarea a devenit oficială abia în decembrie, 1941, după ce Congresul SUA a adoptat o rezoluție prin care cea de-a 4-a zi de joi din luna noiembrie să devină o sarbătoare națională a SUA.

Tot acolo se organizează parade de Ziua Recunoștinței, iar americanii au parte de un spectacol inedit plin de defilări, de obicei fanfare școlare, și prezentări cu care alegorice. Acestea fiind zise, să ne întoarcem la mâncare! Ce obișnuiesc americanii să mănânce în această zi festivă? Cum noi avem gustoasa salata de boeuf și veșnica friptură de porc, așa au și ei niște mâncăruri gustoare, însă puțin diferite. Aceștia preferă un curcan fript, afumat sau la cuptor, alături de un sos de merișoare, jambon, cartofi piure, cartofi dulci, porumb și plăcintă de dovleac.

Ziua recunoștinței. Meniul americanilor în această zi de sărbătoare este foarte gustos!

ziua recunostintei are un meniu extrem de savuros
Așa se sărbătorea Ziua recunoștinței la începuturi

Curcanul, la începuturi, era doar fiert. Conform istoricilor, acesta a fost preluat de coloniști pe care, la rândul lor, îl preluaseră din Mexic. Umplutura acesta, care acum îi dă o savoare și îl face de-a dreptul festiv, a ajuns mai târziu să fie o tradiție.

ziua recunostintei are un meniu extrem de savuros
Masa bogată a americanilor de Ziua recunoștinței

Porumbul de pe masa americanilor se servește fiert, simplu, iar sosul de merișoare a fost și el adus ulterior, pentru a da savoare cărnii de curcan. Cât despre cartofii dulci și cei normali, aici se pare că ne asemănăm, căci și pentru aceștia la început era un aliment de bază ce clar nu putea lipsi de la masa de Ziua Recunoștinței. Iar desertul, ”american pie”(plăcintă americană, în general de dovleac), este desertul tradițional preferat de americani.

ziua recunostintei are un meniu extrem de savuros
Plăcinta americană de dovleac
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×