Ziua Mondială a Frumuseții. Vezi poze cu cele mai frumoase femei din România

Silviu Ghering   
în Stiri mondene
09/09/2018, 14:41
Ziua Mondială a Frumuseții. Vezi poze cu cele mai frumoase femei din România GALERIE FOTO
Ziua Mondială a Frumuseții se celebrează în fiecare an pe 9 septembrie

Ziua Frumuseții? Și nu numai, ci chiar Ziua Mondială a Frumuseții? Adică pe tot globul pământesc? Frumuseții cui? Suntem înconjurați, bombardați, sufocați cu „cele mai frumose femei” (în primul rând!), dar și cu „cele mai frumoase mașini”, „cele mai frumoase orașe”, „cele mai frumoase plaje”, „cele mai frumoase goluri”, „cele mai frumoase tablouri”, „cele mai frumoase parcuri”, „cele mai frumoase pisici” și multe, multe alte „cele mai frumose” din toate domeniile vieții noastre de zi cu zi. Putem spune,așadar, că frumusețea este în toate ce sunt și mâine vor râde în soare. Dar ce este frumusețea? Și de ce este nevoie de Ziua Mondială a Frumuseții?

„Frumusețea este darul lui Dumnezeu”, spunea un mare clasic al filozofiei universale, grecul Aristotel, în antichitate, cu vreo 4 veacuri înainte de Cristos. „Frumusețea este o formă superioară a geniului Creatorului, care nu solicită să fie explicată”, completa 23 de secole mai târziu nonconformistul scriitor irlandez Oscar Wilde. La extrema cealaltă avem un vechi proverb mioritic care spune că „Nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie!”.

Ca să cităm și un român neaoș și anume pe mereu actualul nenea Iancu Caragiale „Din această dilemă nu puteți ieși!” (Farfuridi în actul al III-lea din nemuritoarea capodoperă „O scrisore pierdută”). Așa că ar fi cel puțin hazardat să ne apucăm acum să încercăm să dăm o definiție mai „deșteaptă” a frumuseții. Fapt real și… palpabil, cu sau fără ghilimele, este că există Ziua Mondială a Frumuseții. Punct!

Ziua Internațională a Frumuseții nu poate să „ocolească” cele mai frumoase femei din România!

Dacă nu știați, aflați acum că de 23 de ani există Ziua Mondială a Frumuseții. Încă din 1995, la iniţiativa Comitetului Internaţional al Esteticii şi Cosmeticii (SIDESKO), ziua de 9 septembrie a devenit Ziua Mondială a Frumuseţii (World Beauty Day). Nu vă așteptați la o sărbătoare dedicată atât de cunoscutelor dimensiuni 90-60-90. Este, mai mult, o sărbătoare, hai să-i spunem, „profesională”. O zi a stiliștilor, designerilor, esteticienilor, instructorilor de fitness, în general a tuturor celor implicați în „industria” înfrumusețării. În această zi de 9 septembrie, pe toate meridianele globului pământesc se desfăşoară numeroase concursuri, majoritatea de frumuseţe.

Ziua Mondială a Frumuseții este un omagiu adus, în general, tuturor celor care muncesc zi de zi în această adevărată „industrie” pe toate meridianele globului pământesc pentru ca lumea să se bucure de chipuri cât mai aproape de perfecțiune
Ziua Mondială a Frumuseții este un omagiu adus, în general, tuturor celor care muncesc zi de zi în această adevărată „industrie” pentru ca lumea să se bucure de chipuri cât mai aproape de perfecțiune

Fără falsă modestie și beție de cuvinte, româncele sunt considerate printre cele mai frumoase femei din lume. N-o spunem noi, ci străinii care ne-au vizitat țara și, călători prin lume, au putut face comparația.

Este greu de făcut un top mondial, fiecare nație are frumoasele ei, dar, conform thetoptens.com, un site cunoscut pentru mulțimea de topuri pe care le realizează în toate domeniile, Brazilia este pe primul loc în lume la capitolul „femei frumoase”, România clasându-se pe un onorant loc 7 în TOP 20:

  1. Brazilia
  2. India
  3. Suedia
  4. Filipine
  5. Italia
  6. Thailanda
  7. România
  8. Japonia
  9. Iran
  10. Rusia
  11. SUA
  12. Germania
  13. Coreea de Sud
  14. Franța
  15. Argentina
  16. Venezuela
  17. Mexic
  18. Vietnam
  19. Liban
  20. Ucraina

Pe cine consideră americanii cele mai frumoase femei din România și ce replică le-au dat cititorii noștri!

După cum se poate observa din clasamentul de mai sus, româncele „prind” podiumul în Europa, după suedeze și italience, înaintea rusoaicelor, nemțoaicelor, franțuzoaicelor și ucrainencelor. Americanii au făcut un TOP 30 al celor mai frumoase vedete din România, în care se regăsesc Catrinel Menghia, Paula Seling, Nadia Comăneci, Monica Gabor, Antonia sau Mădălina Ghenea.  Și cititorii noștri și-au spus părerea, iar stirimondene.fanatik.ro a alcătuit un clasament al celor mai sexy femei din țara noastră. Nu lipsesc surprizele, dar acestea au fost alegerile voastre și le-am respectat!

Priviți și admirați!

Cu doza de subiectivism inerentă, stirimondene.fanatik.ro a realizat o GALERIE FOTO (dă click pe semnul aferent de pe poza de deschidere) cu (unele dintre) cele mai frumoase femei din România. Nu lipsesc, într-o ordine aleatoare, Antonia, Gina Pistol, Laura Cosoi, Monica Gabor, Cristina Dochianu, Monica Dascălu, Monica Bîrlădeanu, Alexandra Stan, Andreea Raicu sau „sportiva” Corina Caragea. Am ales dintre numele cunoscute, consacrate, nu dintre sutele de concurente la concursurile anuale de Miss, de unde oricând pot „erupe” femei deosebit de frumoase.

Frumuseţea va salva lumea” – Fiodor Dostoievski

„Frumusețea se simte, nu încape într-o definiţie” – Honoré de Balzac

„Frumuseţea este un termen abstract, ale cărui aspecte sunt legate de gusturile omului, iar stabilirea frumuseții, sau aprecierea ei de fapt, sunt de natură subiectivă” – Immanuel Kant

3 este locul româncelor în Europa și 7 în lume, conform unui top realizat de thetoptens.comcare pune la dispoziția cititorilor nu mai puțin de 148.384 de clasamente din toate domeniile!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×