Zile libere pentru români în 2019

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
13/12/2018, 11:24
Zile libere pentru români în 2019 GALERIE FOTO
Zile libere pentru români în 2019

Mulți dintre salariații români își doresc să știe din timp care sunt zilele libere din anul 2019 ca să își planifice în voie vacanțele mult visate. Din păcate, cinci dintre sărbătorile legale din 2019 vor pica în timpul weekendului – este vorba despre o treime dintre zilele nelucrătoare acordate de stat.

Există însă și vești bune! Executivul plănuieşte să aprobe astăzi, 13 decembrie, o hotărâre de guvern prin care bugetarii ar putea să aibă mai multe zile libere. Astfel, zilele de 24 şi 31 decembrie ar urma să fie declarate zile libere legale, potrivit digi24.ro. În prezent, în perioada sărbătorilor de iarnă, bugetarii stau acasă pe 25 şi 26 decembrie, dar şi pe 1 şi 2 ianuarie.

Zile libere pentru români în 2019

Potrivit legislației în vigoare, anul 2019 începe cu două zile libere, respectiv 1 și 2 ianuarie. Tot în luna lui Gerar bugetarii mai au parte de o zi nelucrătoare: pe 24 ianuarie. Iar până la finalul lunii aprilie 2019, când au loc sărbătorile pascale, salariații din România nu mai au nicio zi liberă.

În rândurile de mai jos, veți găsi lista cu zilele libere legale din 2019. Din 15, 5 vor pica în weekenduri, spre tristețea unora dintre români, care, în anii trecuți, și-au legat zilele libere de sfârșitul de săptămână și… și-au făcut minivacanțe de neuitat.

Sfântul Andrei și Ziua Națională a României vor fi anul viitor într-o zi de sâmbătă, respectiv duminică, astfel, angajații din sectorul bugetar nu vor mai avea parte de minivacanța la începutul iernii.

Una dintre superbele plaje din Maldive sau Insulele Maldive, oficial Republica Maldive – este o țară insulară formată dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian

Zile libere în 2019

– 1 ianuarie (marți): Anul Nou
– 2 ianuarie (miercuri)
– 24 ianuarie (joi): Ziua Unirii Principatelor României
– 26 aprilie (vineri): Vinerea Mare
– 28 aprilie (duminică): Paște ortodox
– 29 aprilie (luni): Paște ortodox
– 1 mai (miercuri): Ziua Muncii
– 1 iunie (sâmbătă): Ziua Copilului
– 16 iunie (duminică): Rusalii
– 17 iunie (luni): A doua zi de Rusalii
– 15 august (joi): Adormirea Maicii Domnului
– 30 noiembrie (sâmbătă): Sfântul Andrei
– 1 decembrie (duminică): Ziua Marii Uniri
– 25 decembrie (miercuri): Crăciunul
– 26 decembrie (joi): a doua zi de Crăciun

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×