Zi importantă pentru Cristian Popescu Piedone. DNA cere pedepse grele pentru el și funcționarii săi, în dosarul Colectiv – UPDATE

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
25/11/2019, 15:17
Zi importantă pentru Cristian Popescu Piedone. DNA cere pedepse grele pentru el și funcționarii săi, în dosarul Colectiv – UPDATE
Primarul Piedone și-ar putea afla sentința în dosarul Colectiv. Sursa foto: stirileprotv.ro

Dosarul Colectiv ar putea avea parte de primele sentințe, pentru că procurorul DNA care instrumentează acest caz se va prezenta în cursul zilei de luni, 25 noiembrie, pentru a susține în fața magistraților Tribunalului București pledoara sa finală privind acuzațiile aduse lui Cristian Popescu Piedone. În opinia anchetatorilor, atât fostul primar al Sectorului 4, cât și cei aflați în subordinea sa sunt responsabili de tragedia care a curmat viețile a peste 60 de tineri.

UPDATE, ora 15.17: A început ascultarea pledoariilor finale susținute de procurorii DNA care l-au trimis în judecată pe Cristian Popescu Piedone în dosarul Colectiv. De altfel, aceștia solicită instanței pedeapsa maximă pentru fostul edil al Sectorului 4. Este vorba despre 15 ani de închisoare cu executare.


Piedone ar putea primi ani grei de închisoare în dosarul Colectiv

De remarcat este faptul că pledoariile procurorilor trebuiau să înceapă încă de joia trecută, dar avocații au reușit să înduplece instanța, care le-a acordat un termen scurt pentru a se pregăti. Tot atunci s-a stabilit încheierea cercetării judecătorești, respectiv că au fost administrate toate probele în apărare și acuzare și au fost audiați toți martorii din acte, precum și cei propuși în apărarea inculpaților. Totodată, judecătorul a stabilit ca pledoariile să fie ascultate secvențial, în mai multe termene stabilite la intervale scurte de timp, anume doar câteva zile.

Astfel, ascultarea pledoariilor se va face în funcție de dosarele inițial formate. Mai exact, au fost comasate într-unul singur patru dosare ce vizează incendiul de la Colectiv. În primă fază au fost trimise în judecată dosarul patronilor clubului, patronilor firmei de artificii Golden Fireworks Idea și al unuia dintre artificieri, dosarul angajaților ISU Antonina Radu și George Matei, dosarul fostului edil Piedone și a funcționarilor Primăriei Sector 4 și dosarul celuilalt artificier, care se numără printre victimele tragediei.

Fostul primar al Sectorului 4 a fost trimis în judecată în 2016

La rândul său, Cristian Popescu Piedone a fost chemat în instanță în mai 2016, sub aspectul săvârșirii a două infracţiuni de abuz în serviciu care au cauzat vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Sectorului 4, alături de Aurelia Ioficiu, şef al Serviciului autorizări comerciale din Sectorul 4 Bucureşti la data faptelor, acuzată de complicitate la abuz în serviciu, Luminiţa Ganea, consilier în cadrul aceleaşi structuri şi de Sandra Moţoc, referent superior în cadrul serviciului, asupra căreia planează suspiciuni de complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor DNA, fostul edil ar fi „eliberat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare pentru două societăţi comerciale într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor”, se arată în rechizitoriu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×