Vremea se răceşte din nou! Prognoza meteo pentru 20-22 martie. În weekend va fi cald

Bogdan Solomon   
în Prognoza meteo
20/03/2019, 11:00
Vremea se răceşte din nou! Prognoza meteo pentru 20-22 martie. În weekend va fi cald GALERIE FOTO
Vremea se răcește în următoarele zile

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru intervalul 20-22 martie. În aceste zile, vremea se va răci în cea mai mare parte a țării, chiar dacă regimul termic se va menține mai cald decât normalul perioadei în care ne aflăm.

ANM anunță schimbări ale vremii în următoarele zile

În zilele următoare, ploile își vor face apariția, cu precădere în estul Olteniei și partea de vest a Munteniei. De asemenea, vântul va sufla slab până la moderat în Dobrogea și Bărăgan, precum și în restul teritoriului.

Temperatura maximă se va situa între 11 și 16 grade Celsius, în Banat, Crișana și Moldova. În Oltenia, Muntenia și Dobrogea, valorile termice se vor situa între 13 și 19 grad Celsius. Spre sfârșitul săptămânii, vremea se va încălzi, maximele termice atingând pragul de 18 grade Celsius în Capitală.

ANM a anunțat prognoza meteo pentru următoarele zile
ANM a anunțat prognoza meteo pentru următoarele zile

Cum va fi vremea în primele zile ale lunii aprilie

În prima săptămână a lunii aprilie , valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul  ţării. În plus, cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă se anunță deficitare în regiunile intra-carpatice şi apropiate de cele normale ale săptămânii, în restul teritoriului.

Până atunci însă, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de un weekend cu temperaturi care se înscriu în limitele normale ale acestei perioade. Cu toate acestea, vântul nu ne va ocoli în următoarele zile. De asemenea, în Oltenia și Muntenia pot apărea câțiva stropi de ploaie, însă vremea se va menține călduroasă, în cea mai mare parte a țării.

Miercuri, 20 martie, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Vântul va sufla slab până la moderat. Nu este exclus să apară și ploi, slabe cantitativ, în partea de sud a teritoriului. Spre sfârșitul zilei, se va produce brumă în nord-vestul țării și depresiuni, în timp ce pe arii restrânse vor apărea condiții de ceață.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×