Vremea schimbă din nou foaia! Vin temperaturi negative

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/02/2020, 20:52
Vremea schimbă din nou foaia! Vin temperaturi negative
Meteorologii anunță din nou temperaturi negative. Sursa foto: cotidianul.md

Agenția Națională de Meteorologie vine cu vești proaste! Vremea schimbă din nou foaia, după temperaturile primăvăratice din ultima perioadă. Acestea vor continua să ne încălzească până miercuri.

Meteorologii anunță din nou temperaturi negative

Miercuri, vremea va deveni deosebit de caldă pentru un sfârșit de iarnă, cu maxime cuprinse în general între 7 şi 17 grade şi minime între 0 şi 9 grade, uşor mai mici în depresiunile intramontane, informează ANM.

Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în nord-vestul şi nordul ţării, unde pe arii relativ restrânse va ploua slab. În nordul Carpaţilor Orientali, la altitudini mari, vor fi şi precipitaţii sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, mai ales pe creste, dar local şi temporar şi în regiunile sud-estice.

Vremea schimbă foaia de joi

De joi însă, potrivit ANM, valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul precedent în toată ţara, mai accentuat în vest, centru şi nord. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii.

Meteorologii anunță că revin ninsorile la munte, iar în zonele joase de relief la început va ploua, dar mai ales spre seară şi noaptea, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în Maramureş, Transilvania şi Moldova, mixte în Banat şi Crişana, predominant ploaie în Oltenia şi Muntenia şi numai ploi în Dobrogea.

Cantităţile de apă vor fi mai însemnate, cu precădere în zona montană. Vântul va sufla moderat, cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local şi în celelalte regiuni, cu precădere în cele centrale, sudice şi estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 15 grade, iar temperaturile minime vor deveni chiar negative, fiind situate între -5 şi 4 grade.

Vremea se răcește și în Capitală, însă va fi mai caldă decât în mod obişnuit. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×