Vreme anormală în România. Cod galben de ceață în această dimineață, iar la prânz urmează temperaturi de vară

Dan Suta   
în Prognoza meteo
18/10/2019, 08:47
Vreme anormală în România. Cod galben de ceață în această dimineață, iar la prânz urmează temperaturi de vară
Cod galben de ceață în mai multe regiuni din România. Sursa foto: a1.ro

Vreme anormal de caldă astăzi în România, în special în vestul și sud-vestul țării. Asta după ce în această dimineață românii dârdâie de frig pe fondul unui cod galben de ceață valabil pentru mai multe județe până la prânz. De la ora 14:00 încolo, însă, vremea se va schimba radical și se vor atinge aproximativ 28-29 de grade Celsius în Banat și vestul Olteniei.

Cod galben de ceață cu frig dimineața, vreme de vară la prânz

Până la ora 10:30, temperaturile vor fi cuprinse între 4 și 8 grade la nivelul întregii țării, suficient de frig încât să se așeze ceața. Meteorologii au emis chiar un avertisment de tip cod galben pentru șoferii care conduc în această dimineață pe drumurile din județele Botoșani, Galați, Neamț, Vrancea, Bacău, Iași, Vaslui, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Ialomița, Buzău, Brăila, Tulcea, Călărași și Harghita. Vizibilitatea va fi redusă sub 50 de metri și, izolat, în special în zonele de deal și de munte va burnița.

Ceața va persista cel mai mult, până la ora 10:30 în județele Sălaj, Cluj, Bistrița, Teleorman, Maramureș, Covasna, Alba și Sibiu. Temperaturile vor fi astăzi anormal de calde pentru această perioadă în special în județele Arad, Timiș și Caraș Severin. În Timișoara se pot atinge valori de 28-29 de grade Celsius, temperaturi specifice zilelor de început de iunie.

cod galben ceață
Diminețile vor continua să fie cețoase în țara noastră, iar la prânz temperaturile vor urca până la 28 de grade în unele regiuni. Sursa foto: protv.ro

Vremea bună mai ține o săptămână

Vremea bună va persista și în acest weekend în țara noastră, cu maxime de 26-29 de grade Celsius în zonele de câmpie din vest, sud-vest și sudul teritoriului și ceva mai puține grade în centru, nord-vest, nord, est și sud-est. De altfel, căldura va ține până vinerea viitoare cel puțin, meteorologii anunțând un final de octombrie atipic față de normalul specific acestei perioade.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×