Vrei să te spovedești în Postul Paștelui? Iată ce trebuie să faci neapărat

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
19/03/2019, 16:59
Vrei să te spovedești în Postul Paștelui? Iată ce trebuie să faci neapărat GALERIE FOTO
Vrei să te spovedești în Postul Paștelui?

Postul Paștelui vine cu câteva reguli clare, iar pe lângă reținerea de la anumite alimente și de la vorbe urâte ”aruncate” în stânga și dreapta, există și spovedania. După cum este explicat în dex, a te spovedi înseamnă a mărturisi cuiva o taină, a te destăinui, pentru ca sufletul tău să nu fie încărcat ori pentru a ierta mai ușor.

Dacă vrei să te spovedești în Postul Paștelui, trebuie să știi și cum

Dar, pe lângă faptul că trebuie să faci această acțiune, trebuie să știi și cum. Mai mult ca oricând, în Post, două dintre cele mai importante Taine ale Bisericii au un rol primordial, astfel că este bine de știut că la spovedanie orice om este bine primit de preot, fie că ține post ori ba, căci, în sine, reprezintă un ritual de spălare a păcatelor.

Despre spovedanie duhovnicii spun că ne dezleagă de păcate și Împărtășania ne îndumnezeiește, iar o vorba veche zice că „păcatele mărturisite sunt pe jumătate iertate”. În primul rând, niciun credincios nu poate primi sângele și trupul lui Hristos, adică pâinea și vinul, fără să-și fi mărturisit păcatele și fără să-și fi săvârșit canoanele înainte, iar tocmai din această cauză Taina Spovedaniei ocupă un loc de cinste între cele 7 Taine bisericești.

Vrei să te spovedești în Postul Paștelui? Iată ce trebuie să faci neapărat
Despre spovedanie duhovnicii spun că ne dezleagă de păcate și Împărtășania ne îndumnezeiește

Cel mai important pas este să îți alegi cu grijă duhovnicul

Aceasta semnifică pocăința prin care omul primește de la Însuși Dumnezeu iertarea păcatelor pe care le-ai mărturisit duhovnicului. E clar că numai Dumnezeu le poate ierta, dar preoții, cei împuterniciți de El, sunt canalul prin care comunicăm cu puterea divină.

Vrei să te spovedești în Postul Paștelui? Iată ce trebuie să faci neapărat
Cel mai important lucru dintre toate este să ne căutam un duhovnic căruia să îi putem spune trăirile

Despre cei care încearcă să se mintă, nespunând păcatele, se fac nevrednici. Cel mai important lucru dintre toate este să ne căutam un duhovnic căruia să îi putem spune trăirile noastre, fără teamă, ezitare sau rușine.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×