Vouchere de vacanță până în 2025! Totul despre valoarea și perioada în care pot fi luate

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
15/10/2019, 09:13
Vouchere de vacanță până în 2025! Totul despre valoarea și perioada în care pot fi luate GALERIE FOTO
Voucherele de vacanță ar putea fi acordate până în 2025. Sursa foto - facebook

Vouchere de vacanță până în 2025! Aceasta este decizia luată de Guvern care vrea să prelungească perioada acestor tichete până la data de 31 decembrie 2025, conform unui proiect de lege postat recent pe site-ul Ministerului Turismului. Dacă se aprobă ordonanța de urgență angajații vor putea opta pentru vouchere de vacanță care pot fi utilizate exclusiv în perioadele aprilie-mai și octombrie-noiembrie, având o valoare mai mare decât cea a voucherelor acordate pentru sezon.

Vouchere de vacanță până în 2025!

Un alt amănunt interesant este acela că voucherele de vacanță vor fi emise doar pe suport electronic. Mai mult de atât, firmele care vor accepta vouchere extra-sezon în alte perioade decât cele prevăzute legal, vor fi sancţionate cu amenzi de peste 50.000 de lei şi interzicerea pentru doi ani a acceptării acestor vouchere. Guvernul vrea să reglementeze și perioadă clară a acestor vouchere

Astfel, un angajat poate primi, anual, în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2025, vouchere de vacanţă, în cuantum de 1.450 lei sau vouchere de vacanță valabile pentru utilizarea în extrasezon, în cuantum de 2.080 de lei, în funcție de opțiune. Trebuie să știți că numărul celor care au beneficiat de vouchere a crescut considerabil anul acesta.

Vouchere de vacanță până în 2025! Voucher
Voucherele de vacanță au o valoare crescută. Sursa foto – facebook

Totul despre valoarea și perioada în care pot fi luate

Dacă în 2018 au fost acordate tichete de peste 1 miliard de lei, în primele 6 luni ale acestui an valoarea totală a ajuns deja la 950 de milioane de lei. „Oamenii trebuie să opteze pentru ce tip de vouchere vor să acceseze pentru anul următor. În 2019, conform datelor raportate de agenţiile care emit vouchere de vacanţă, peste 10% au fost emise de către mediul privat.

Am creat posibilitatea şi mediului privat să emită aceste vouchere de vacanţă şi anume am eliminat toate taxele: CAS, CASS şi este doar impozitul pe venit: acel 10%, în rest taxele au fost eliminate astfel că mediul privat a putut să ofere aceste vouchere de vacanţă şi angajaţilor”, a declarat Bogdan Trif, ministrul demis al Turismului

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×