Votul pe legea pensiilor, amânat din nou! Puterea nu are majoritate în Parlament

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
12/12/2018, 11:23
Votul pe legea pensiilor, amânat din nou! Puterea nu are majoritate în Parlament GALERIE FOTO
Votul pe legea pensiilor, amânat din nou! Puterea nu are majoritate în Parlament

Vești neplăcute pentru români! Legea pensiilor, așteptată de milioane de oameni în țara noastră, a fost amânată din nou în această dimineață. Proiectul de lege al Guvernului, care a suferit mai multe modificări, atât la Senat, cât şi în comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, nu a mai fost introdus pe ordinea de zi a plenului. Toate astea deşi raportul comisiei a fost finalizat ieri. Mai mult, preşedintele comisiei, Adrian Solomon, a anunțat în cursul zilei de marți că va intra în şedinţa de astăzi a plenului Camerei Deputaţilor.

Votul pe legea pensiilor, amânat din nou

PSD se teme că nu are majoritatea necesară pentru trece acest proiect important şi a preferat să amâne votul. Oficial, motivul neintroducerii proiectului la vot a fost faptul că nu există acordul liderilor de grup pentru suplimentarea ordinii de zi. Opoziţia, la rândul ei, spune că nu va vota proiectul şi că îl va ataca la Curtea Constituţională, potrivit libertatea.ro.

Vă reamintim că ieri,  Comisia de muncă a dat aviz favorabil proiectului. Au fost 14 voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi o abţinere. Printre amendamentele aduse în comisie se numără reducerea stagiului minim de cotizare şi în cazul femeilor care au copii adoptaţi, relatează Antena 3.

Opoziţia a anunţat însă că ia în calcul să atace legea la Curtea Constituţională, în cazul în care plenul o va aproba fără modificări.

La dezbaterea proiectului legii pensiilor în Comisia parlamentară, Guvernul a fost reprezentat de fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Potrivit iniţiativei, Legea pensiilor va intra în vigoare în septembrie 2019.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a aprobat ieri proiectul legii sistemului unitar de pensii

Tot în cursul zilei de ieri, preşedintele Blocului Naţional Sindical a declarat ă proiectul legii pensiilor are elemente bune pentru cei care sunt în prezent în pensie. Totuși, subliniază Dumitru Costin, această lege sancţionează generaţiile viitoare.

“Dacă vei avea 15 ani de contribuţii la pensie vei avea aceeaşi pensie minimă chiar dacă ai plătit contribuţie la salariul minim pe economie sau ai plătit contribuţie la salariul mediu pe economie. Dacă ai 25 de ani de contribuţii, atunci toţi cei care vor avea contribuţii între salariul minim pe economie şi 75% din salariul mediu pe economie vor primi tot pensia minimă aferentă celor 25 de ani de contribuţii. Dacă ai contribuit 35 de ani cel puţin şi ai contribuit la nivelul salariului minim sau până în 60% din salariul mediu pe economie şi în acest caz salariaţii, odată ieşiţi la pensie, vor primi pensia minimă aferentă acestei categorii.”, a declarat Dumitru Costin, potrivit adevarul.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×